- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Απομακρύνθηκαν δύο μέλη της Εθνοφρουράς
Μετά τον έλεγχο που διεξάγει το FBI για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις
Δύο μέλη στην Εθνοφρουρά απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους λίγο πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν στο πλαίσιο έρευνας του FBI για διασυνδέσεις με εξτρεμιστές.
Δύο μέλη της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά που τους είχαν ανατεθεί ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά τον έλεγχο που διεξάγει το FBI για διασυνδέσεις μελών των υπηρεσιών ασφαλείας με εξτρεμιστικά κινήματα, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Κανείς από του δύο αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα συμπεράσματα του ελέγχου αυτού.
Παραμένει ασαφές ποια ήταν η πληροφορία που οδήγησε στην απόσυρση των δύο Εθνοφρουρών. Η μία από τις πηγές είπε ότι είναι πιθανόν να απομακρυνθούν και άλλα μέλη της Εθνοφρουράς.
Την Κυριακή, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Κρις Μίλερ είπε ότι το FBI βοηθά τον στρατό στον εκτεταμμένο έλεγχο στρατιωτών και συγκεκριμένα περισσότερων από 25.000 μελών της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον για να βοηθήσουν στην προστασία του Καπιτωλίου. Ο έλεγχος αυτός έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Το FBI εξετάζει, επίσης, αν κάποιος από τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου έχει θέση - αξίωμα σε υπηρεσία ασφαλείας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνοφρουρά στη Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι ο Τζέικομπ Φράκερ, δεκανέας στην τοπική Εθνοφρουρά, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας στις 6 Ιανουαρίου, κατηγορείται για συμμετοχή στις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.