Κοσμος

Ορκίστηκε η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των ΗΠΑ

Η Σάρα ΜακMπράιντ γράφει ιστορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάρα Μακμπράιντ
Σάρα Μακμπράιντ © EPA/TANNEN MAURY

Το Ντάλαγουέαρ εξέλεξε την πρώτη διεμφυλική γερουσιαστή των ΗΠΑ - Η Σάρα Μακμπράιντ ορκίστηκε εχθές 13 Ιανουαρίου

Η Σάρα ΜακΜπράιντ έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ αφού κατάφερε να γίνει η πρώτη διεμφυλική που εκλέγεται στην υψηλότερη σε ιεραρχία θέση αξιωματούχου, κερδίζοντας την έδρα της Γερουσίας στην πολιτεία του Ντάλαγουέαρ.

 

 

Εχθές Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας της, η Σάρα Μακμπράιντ έγραψε στο twitter: «Συγγνώμη, δεν μπόρεσα να αντισταθώ» και ανέβασε δύο φωτογραφίες από την πολιτική της πορεία. Στην πρώτη, που είχε ληφθεί πριν μερικούς μήνες, η ΜακΜπράιντ εμφανίζεται να διαβάζει μία εφημερίδα στην οποία γνωστοποιείται η υποψηφιότητά της. Στη δεύτερη η ΜακΜπράιντ ορκίζεται. «Πώς ξεκίνησε και πώς συνεχίζεται» έγραψε στην ανάρτησή της. 

 

 

Η Σάρα Μακμπράιντ συγκινημένη μετά την εκλογή της είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ταπεινή μπροστά στην υποστήριξη των γειτόνων μας και έτοιμη να εργαστώ για να κάνω τη διαφορά στη ζωή όλων των κατοίκων τη περιοχής. Ελπίζω η αποψινή βραδιά να δείξει σε ένα παιδί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως η Δημοκρατία είναι αρκετά μεγάλη για όλους. Και για αυτούς. Καθώς το Ντάλαγουέαρ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, είναι καιρός να εργαστούμε και να επενδύσουμε σε πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά για τις εργαζόμενες οικογένειες».

Η πολιτική της  Σάρα ΜακΜπράιντ περιλαμβάνει πλάνο για πιο προσιτή υγεία για όλους, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της δικαιοσύνης και καλύτερα πληρωμένες, γονεϊκές άδειες. Είναι μόλις 30 ετών, μέλος των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

Το 2016, έγινε η πρώτη transgender γυναίκα που μίλησε στο εθνικό συνέδριο του κόμματος όταν ανέβηκε στη σκηνή του Democratic National Convention.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ