- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Ντάλαγουέαρ εξέλεξε την πρώτη διεμφυλική γερουσιαστή των ΗΠΑ - Η Σάρα Μακμπράιντ ορκίστηκε εχθές 13 Ιανουαρίου
Η Σάρα ΜακΜπράιντ έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ αφού κατάφερε να γίνει η πρώτη διεμφυλική που εκλέγεται στην υψηλότερη σε ιεραρχία θέση αξιωματούχου, κερδίζοντας την έδρα της Γερουσίας στην πολιτεία του Ντάλαγουέαρ.
Εχθές Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας της, η Σάρα Μακμπράιντ έγραψε στο twitter: «Συγγνώμη, δεν μπόρεσα να αντισταθώ» και ανέβασε δύο φωτογραφίες από την πολιτική της πορεία. Στην πρώτη, που είχε ληφθεί πριν μερικούς μήνες, η ΜακΜπράιντ εμφανίζεται να διαβάζει μία εφημερίδα στην οποία γνωστοποιείται η υποψηφιότητά της. Στη δεύτερη η ΜακΜπράιντ ορκίζεται. «Πώς ξεκίνησε και πώς συνεχίζεται» έγραψε στην ανάρτησή της.
Η Σάρα Μακμπράιντ συγκινημένη μετά την εκλογή της είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ταπεινή μπροστά στην υποστήριξη των γειτόνων μας και έτοιμη να εργαστώ για να κάνω τη διαφορά στη ζωή όλων των κατοίκων τη περιοχής. Ελπίζω η αποψινή βραδιά να δείξει σε ένα παιδί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως η Δημοκρατία είναι αρκετά μεγάλη για όλους. Και για αυτούς. Καθώς το Ντάλαγουέαρ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, είναι καιρός να εργαστούμε και να επενδύσουμε σε πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά για τις εργαζόμενες οικογένειες».
Η πολιτική της Σάρα ΜακΜπράιντ περιλαμβάνει πλάνο για πιο προσιτή υγεία για όλους, μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της δικαιοσύνης και καλύτερα πληρωμένες, γονεϊκές άδειες. Είναι μόλις 30 ετών, μέλος των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.
Το 2016, έγινε η πρώτη transgender γυναίκα που μίλησε στο εθνικό συνέδριο του κόμματος όταν ανέβηκε στη σκηνή του Democratic National Convention.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.