Κοσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ποιος είναι ο Βίκινγκ - Το κίνημα QAnon

Οι εικόνες με τον 32χρονο εισβολέα στο εμβληματικό κτίριο που έκαναν τον γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο κατά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ - Είναι υποστηρικτής της συνωμοσιολογικής θεωρίας QAnon
Ο «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο κατά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ - Είναι υποστηρικτής της συνωμοσιολογικής θεωρίας QAnon © EPA/JIM LO SCALZO

Ο «Βίκινγκ» που μπήκε στο Καπιτώλιο κατά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον είναι υποστηρικτής του κινήματος QAnon.

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε τα δραματικά γεγονότα στις ΗΠΑ. Η εισβολή στο Καπιτώλιο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εικόνες από τους εισβολείς που «μπούκαραν» στο Καπιτώλιο στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και τους αξιωματούχους ασφαλείας του κτιρίου να τραβούν όπλο, μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία.

Οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η προγραμματισμένη συνεδρίαση για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στις αμερικανικές εκλογές 2020. Ένας από τους εισβολείς ήταν και ο «Βίκινγκ». Ένας άνδρας με τατουάζ στο σώμα, που είχε βαμμένο το πρόσωπο στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Στο κεφάλι φορούσε ένα καπέλο από δέρματα, με δύο κέρατα. Με την πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο, οι χρήστες στα social media έκαναν λόγο για τον «Βίκινγκ», ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας.

Εδώ και εβδομάδες ο Τζο Μπάιντεν είναι ο επίσημος νικητής στις αμερικανικές εκλογές 2020, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραδέχτηκε ποτέ την ήττα του, υποστηρίζοντας ότι τον έκλεψαν με νοθεία. Έχοντας «δηλητηριάσει» με τον διχαστικό του λόγο για τέσσερα χρόνια την αμερικανική πολιτική σκηνή, ήταν αυτός που άναψε το «σπίρτο» για να μπει η φωτιά στο Καπιτώλιο και να ακολουθήσουν σκηνές ντροπής για τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, την ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθαρίζει ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος ήταν εκείνος που με τη συμπεριφορά και τη στάση του υποκίνησε τη βία στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τα δραματικά γεγονότα στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές της πόλης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας, την ώρα που η Εθνοφρουρά βγήκε στους δρόμους για να επιβάλει την τάξη, καθώς μαινόμενοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσά τους και ο «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο, δεν σταματούσαν να επαναλαμβάνουν τα λόγια του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου για «νοθεία» και «κλοπή», ενώ έκαναν γυαλιά - καρφιά χώρους στο κτίριο κατά την εισβολή τους.

Ο «Βίκινγκ» ένας από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Ο «Βίκινγκ» ένας από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ © EPA/JIM LO SCALZO

Ο «Βίκινγκ» εμφανίζεται να περιφέρεται σε διαδρόμους στο Καπιτώλιο στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στα χέρια του έχει μια αμερικανική σημαία. Δεν σταματά να φωνάζει, να χειρονομεί, να ουρλιάζει.

Ο «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ - Ποιος είναι ο άνδρας που συγκέντρωσε τα βλέμματα στην εισβολή

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ο 32χρονος είναι ο Jake Angeli, υποστηρικτής του ακροδεξιού κινήματος «QAnon».

Θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «ήρωα» και τον μεγάλο αδικημένο στις αμερικανικές εκλογές 2020. Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος έχει κληθεί πολλάκις να πάρει θέση για το συγκεκριμένο κίνημα, στο οποίο έχουν βρει στέγη ακροδεξιοί και θιασώτες θεωριών συνωμοσίας. Κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής.

O «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ - Δύο από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του εισβολέα, που αναρτήθηκαν στα social media
O «Βίκινγκ» στο Καπιτώλιο - Δύο από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του εισβολέα, που αναρτήθηκαν στα social media

Στα έδρανα με υψωμένο το ένα χέρι ο «Βίκινγκ» κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Για τον Jake Angeli, τον «Βίκινγκ» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είναι ένας «ήρωας», καθώς διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον Διάβολο και οι οποίοι κατέχουν κομβικές θέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση, επιχειρήσεις - κολοσσούς και αμερικανικά ΜΜΕ.

Ποιο είναι το κίνημα QAnon - Οι θεωρίες συνωμοσίας και ο «Βίκινγκ» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της QAnon, οι ΗΠΑ κυβερνώνται εδώ και δεκαετίες από «το βαθύ κράτος», μια μυστική οργάνωση στην οποία ανήκουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι -ανάμεσά τους οι Κλίντον, οι Ομπάμα, οι Ρότσιλντ, ο Τζορτζ Σόρος, ηθοποιοί του Χόλιγουντ και άλλα μέλη της παγκόσμιας ελίτ.

Τα πρώτα κρυπτογραφημένα μηνύματα της QAnon εμφανίστηκαν 2017 και ήταν γραμμένα από τον μυστηριώδη «Q».

Ο «Q είναι ένας πατριώτης», είχε δηλώσει το 2017 η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές και δεν κρύβει την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο κίνημα και τα όσα αυτό πρεσβεύει.

«Είναι ευκαιρία ζωής να εξολοθρεύσουμε αυτήν την παγκόσμια σέκτα σατανιστών παιδόφιλων και πιστεύω ότι έχουμε τον πρόεδρο που χρειάζεται για αυτό» είχε επισημάνει ακόμη.

Αμερικανικά ΜΜΕ για «Βίκινγκ»: Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται έξω από το Καπιτώλιο

Ο 32χρονος Jake Angeli έχει απαθανατιστεί και άλλες φορές έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Ήταν το 2019 όταν ο «Βίκινγκ» φώναζε και διέσπειρε θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζει το QAnon. Αυτήν τη φορά, όμως, ήταν η πρώτη που μπήκε μέσα στο εμβληματικό κτίριο.

 

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Arizona Republic», είχε πει ότι φορά τη γούνα με τα κέρατα στο κεφάλι και κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα, έχοντας βαμμένο το πρόσωπό του στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, για να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ