- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΗΠΑ: Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποβάλλουν παραιτήσεις
Μετά τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο
Μεγαλώνει ο κατάλογος των αξιωματούχων που αποχωρούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο
Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Ματ Πότινγκερ παραιτήθηκε, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, ενώ μεγαλώνει ο κατάλογος των αξιωματούχων που αποχωρούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο.
Ο Πότινγκερ παραιτήθηκε χθες το απόγευμα ως απάντηση στην αντίδραση του προέδρου στο πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πρόσωπο κοντά στον Πότινγκερ. Το Bloomberg μετέδωσε πρώτο την παραίτηση του Πότινγκερ, κορυφαίου αξιωματούχου στην εξέλιξη της πολιτικής του Τραμπ αναφορικά με την Κίνα. Δεν υπάρχει άμεσο σχόλιο για το θέμα αυτό από τον Λευκό Οίκο.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χάος που προκλήθηκε αφού εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα και την νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ενώ οι ταραξίες περιφέρονταν στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «εξαιρετικούς» και επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του για νοθεία στις εκλογές, αν και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.
Η χαώδης αυτή κατάσταση καθυστέρησε τη διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Μπάιντεν για ώρες. Ο Μπάιντεν θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.
Χθες παραιτήθηκαν επίσης δύο υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ, ενώ την παραίτησή του σκέπτεται να υποβάλει και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας --και προϊστάμενος του Πότινγκερ-- Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν , όπως δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.
Η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε ως προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας.
«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε η Γκρίσαμ σε ανακοίνωση.
Η Γκρίσαμ, που πέρασε ένα χρόνο ως εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο πριν γίνει προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ, δεν είπε εάν η παραίτησή της έγινε ως αντίδραση στα βίαια επεισόδια στην αμερικανική πρωτεύουσα αλλά πηγή με γνώση της απόφασής της δήλωσε ότι για εκείνη αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Την παραίτησή της έχει υποβάλει και η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Μάθιους, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters. Σύμφωνα με μία πηγή, στον Λευκό Οίκο ακούγεται ότι ίσως παραιτηθεί και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.