Εμβόλιο Moderna: Δεν κατέληξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η νέα συνεδρίαση για την έγκριση
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν κατέληξε σε απόφαση για το εμβόλιο της Moderna, με την επόμενη συνεδρίαση για την έγκριση να πραγματοποιείται την Τετάρτη.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν κατόρθωσε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 να καταλήξει σε μια απόφαση σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό.
«Οι συζητήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν θα ολοκληρωθούν απόψε. Θα συνεχιστούν την Τετάρτη», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna, δύο μέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.
Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ, με τον Αμερικανό λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι να είναι από τους πρώτους που έκανε την πρώτη δόση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο και χορηγείται μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων - Η διευκρίνιση για το εμβόλιο της Pfizer
Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι το μέγιστο χρονικό μεσοδιάστημα 42 ημερών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech θα πρέπει να τηρείται για να επιτυγχάνεται πλήρη προστασία.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου βασίζονται σε μια μελέτη όπου η χορήγηση δόσεων πραγματοποιήθηκε με απόσταση 19 έως 42 ημερών, ανέφερε ο ΕΜΑ, σημειώνοντας ότι η πλήρης προστασία έρχεται μόνο επτά ημέρες μετά την ενισχυτική δόση.
«Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό θα απαιτούσε μια παραλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και περισσότερα κλινικά δεδομένα για την υποστήριξη μιας τέτοιας αλλαγής, διαφορετικά θα θεωρηθεί "εκτός ένδειξης χρήση"». Σημειώνεται ότι η εκτός ένδειξης χρήση συνεπάγεται χαμηλότερες υποχρεώσεις στους κατασκευαστές των εμβολίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Washington Post περιγράφει τις δραματικές ώρες πριν τις οριστικές αποφάσεις
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.