- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Νέα προσφυγή της εκστρατείας Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο
Συνεχίζει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα
Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτεία του Γουισκόνσιν
Την απόφαση του πολιτειακού Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ουισκόνσιν διά της οποίας «επετράπη» να θεωρηθούν έγκυρες «πάνω από 50.000 παράνομες επιστολικές ψήφοι», αμφισβητεί το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ με τη νέα προσφυγή σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ επιμένει να μην αναγνωρίζει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ενώ επίσημα η εξουσία αλλάζει χέρια την 20ή Ιανουαρίου.
«Τα λέμε στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, που καλεί τους υποστηρικτές του να ασκήσουν πίεση στο Κογκρέσο ώστε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.
Στις 6 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει της συνεδρίασης του Κογκρέσου για την επικύρωση των ψήφων του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232.
Με αφετηρία την Πενσιλβάνια και τις καταγγελίες περί «μαζικής νοθείας», έχουν κατατεθεί περίπου 50 προσφυγές υπέρ της επικράτησης του Τραμπ, κάποιες εκ των οποίων εκκρεμούν. Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να γράφει για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ότι ήταν «η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του έθνους».
Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, εναντίον ηγετικών στελεχών του οποίου επιτίθεται τελευταία ο Τραμπ, ορισμένοι ανησυχούν τόσο για τη συνεχιζόμενη άρνηση του απερχόμενου προέδρου να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο και για το ότι αμφισβητεί το εκλογικό σύστημα στις ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (GOP) να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας στις κρίσιμες επαναληπτικές ψηφοφορίες για δύο έδρες στο σώμα που διεξάγονται στην Τζόρτζια την 5η Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.