- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία-Κορωνοϊός: Παραδέχθηκε πως οι θάνατοι είναι υπερτριπλάσιοι
Περισσότεροι από 186.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί
Σε τουλάχιστον 186.000 νεκρούς ανέρχεται ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ως εδώ, αναγνώρισαν χθες οι αρχές
Η κυβέρνηση της Ρωσίας παραδέχθηκε χθες Δευτέρα ότι 186.000 θάνατοι φέτος οφείλονταν στον κορωνοϊό. Έδωσαν, έτσι, έναν απολογισμό τριπλάσιο από εκείνον που ανακοινώνεται επίσημα με τη χώρα να ανεβαίνει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους περισσότερους νεκρούς.
Η ρωσική στατιστική υπηρεσία (ROSSTAT) ενημέρωσε ότι η πλεονάζουσα θνησιμότητα από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο ανήλθε σε 229.700 ανθρώπους, ότι δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 13,8% των θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.
Και «πάνω από το 81%» της αύξησης της θνησιμότητας τη συγκεκριμένη περίοδο «οφειλόταν στην COVID και στις επιπλοκές της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός», με άλλα λόγια λίγοι περισσότεροι από 186.000 θάνατοι, δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Τατιάνα Γκαλίκοβα, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδια για θέματα υγείας.
Ο αριθμός αυτός σημαίνει πως η Ρωσία κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ (πάνω από 333.000 θάνατοι) και τη Βραζιλία (πάνω από 191.000).
Ο απολογισμός είναι υπερτριπλάσιος από τους 55.265 θανάτους για τους οποίους γίνεται λόγος επίσημα στον αφιερωμένο ρωσικό κυβερνητικό ιστότοπο.
Ωστόσο σε αυτόν δεν καταχωρίζονται ως εδώ παρά μόνο θάνατοι που επιβεβαιώνεται με νεκροψία πως οφείλονταν στην COVID-19. Με βάση αυτόν τον αριθμό η κυβέρνηση της Ρωσίας καυχιόταν πως αντιμετώπισε με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο την πρόκληση της πανδημίας από πολλές δυτικές χώρες.
Αλλά, σύμφωνα με τη ROSSTAT, μόνο τον Νοέμβριο 25.788 άνθρωποι πέθαναν αφού προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2. Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική στατιστική υπηρεσία έδωσε απολογισμό σε μηνιαία βάση, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει στοιχεία για προηγούμενους μήνες.
Η Ρωσία, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, πλήττεται μετά το φθινόπωρο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι ρωσικές αρχές όμως απορρίπτουν την ιδέα να επιβάλλουν δεύτερο lockdown, έπειτα από εκείνο της άνοιξης, για να προστατεύσουν την οικονομία, διαβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό και διαφημίζοντας την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, του Sputnik V.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της Ρωσίας με τη χρήση του εμβολίου αυτού άρχισε στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Μετά από λίγο νέο μήνυμα έκανε λόγο για λήξη
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί χερσαία επίθεση στο Λίβανο και επιστροφή στην εκεχειρία
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Εκατό χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη μέσα σε δύο ημέρες πολέμου
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.