Κοσμος

Επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Ταξιδιώτης που ήρθε αεροπορικώς από τη Μεγάλη Βρετανία για να επισκεφτεί συγγενείς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
germania-stelexos-metallagmeno.jpg
© EPA

Το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και συγκεκριμένα σε ταξιδιώτη που ήρθε με αεροπλάνο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Για πρώτη φορά στη Γερμανία εντοπίστηκε η μετάλλαξη του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε ραγδαία στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 αξιωματούχος στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, επιβεβαιώθηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Το μολυσμένο άτομο ταξίδεψε αεροπορικώς στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, στις 20 Δεκεμβρίου 2020 για να επισκεφθεί συγγενείς. Κατά την άφιξή του, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Περαιτέρω γενετική ανάλυση του δείγματος σε εργαστήριο στο Βερολίνο έδειξε ένα κρούσμα Β.1.1.7, όπως είναι γνωστή η ονομασία της μετάλλαξης του κορωνοϊού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Yπουργείο Υγείας του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου. «Αυτό είναι το πρώτο γνωστό κρούσμα στη Γερμανία» πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο άτομο παραλήφθηκε από το αεροδρόμιο με αυτοκίνητο από μέλη της οικογένειάς του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο ασθενής, ο οποίος παρουσίασε ήπια συμπτώματα, έχει τεθεί σε απομόνωση από στην κατοικία της οικογένειάς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Τρία πρόσωπα που ήρθαν σε στενή επαφή με τον άνθρωπο αυτό μπήκαν επίσης σε καραντίνα.

Η γρήγορη εξάπλωση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία ώθησε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε επίσης σήμερα το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.