- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γερμανία: Υπάλληλοι γηροκομείου εμβολιάστηκαν με πενταπλάσια δόση
Δεν υπάρχει κίνδυνος κατά την BioNTech
Οκτώ υπάλληλοι ενός γηροκομείου στη Γερμανία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με πενταπλάσια δόση.
Στα ομοσπονδιακά κρατίδια Βαυαρία και Μεκλεμβούργο - Προπομερανία, ξεκίνησε με λάθη ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Στην πόλη Στράλζουντ οκτώ υπάλληλοι ενός γηροκομείου εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση του εμβολίου της BioNTech πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης, με τον έπαρχο Στέφαν Κερτ έκανε λόγο για «ατομικά λάθη».
Τέσσερα από τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.
Παρά το λαθος, η ΒioNTech δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο, δεδομένου ότι μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση της έρευνας χωρίς σοβαρές συνέπειες.
Επίσης, σε επτά περιοχές της Άνω Φρανκονίας, στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι πρώτες περίπου 1.000 δόσεις του εμβολίου, αφού το κιβώτιο μεταφοράς δεν είχε καταψυχθεί επαρκώς κατά διαστήματα. Εν τούτοις, αν και η κατασκευάστρια του εμβολίων Biontech δεν έχει εκφράσει ανησυχίες για τη χρήση τους, αποφασίστηκε εξαρχής «μετά από προσεκτική σκέψη» να μην χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη παρτίδα και αυτό απλώς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη των πολιτών στον εμβολιασμό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters TV ο έπαρχος Κρίστιαν.
Η BioNTech πάντως, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο έστω και αν υπάρχουν θερμοκρασιακές αποκλίσεις. Πάντως, η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για τη μεταφορά στα κέντρα διανομής, από όπου τα ομοπονδιακά κρατίδια και οι περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διανομή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ευρύτερο πλαίσιο, η «σιωπηρή» συμφωνία και η αποχώρηση των στρατευμάτων
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
HARD NEWS: Αμερικανική επίθεση στην Ουκρανία | Νεκροί στο Ριάντ | Σχέδιο δολοφονία Τουσκ; | Εκλογές στην Ινδία | Ο γαλλικός ΑΙ κολοσσός
Η διοίκηση του Yorkshire Wildlife Park ανακοίνωσε ότι ο Αλτάι είναι ασφαλής
Έλεγχος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Νέα επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Νταμάμ, αναφορές για τραυματίες
Συνομιλία με την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν
Το βλήμα έπληξε τον τερματικό σταθμό 4 στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ»
Η ανάρτηση του Πολωνού πρωθυπουργού στο Χ
Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου στην ανάρτηση του Τραμπ
«Μην την παραβιάσετε» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο ABC
Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Σμύρνη
Πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ
Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο επιβραβεύοντας μια πολιτική στάση;
Η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι το ΔΠΔ διοικείται από αυτούς που αποκαλεί παγκοσμιοποιητές
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.