Κοσμος

Στο στόχαστρο χάκερ το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - Υπέκλεψαν έγγραφα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό © EPA

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε έγγραφα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αντιμέτωπη με κυβερνοεπίθεση βρέθηκε η Pfizer, με χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε έγγραφα για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και ο γερμανικός εταίρος της, BioNTech, ανακοίνωσαν τι ακριβώς συνέβη.

Ειδικότερα, εξήγησαν ότι σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού «προσπελάστηκαν παράνομα» κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έγινε κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο EMA ανακοίνωσε βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερ, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, για το συμβάν ο EMA ενημέρωσε την BioNTech τονίζοντας ότι «ο Οργανισμός έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και ότι κάποια έγγραφα που σχετίζονται με τη νομοθετική υποβολή του εμβολίου των Pfizer – BioNTech ως υποψηφίου προς έγκριση, προσπελάστηκαν παράνομα».

«Κανένα από τα συστήματα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί σε σχέση με αυτό το περιστατικό και δεν γνωρίζουμε αν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν προσπελαστεί» είχε προσθέσει ο ΕΜΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ