Κοσμος

Ο... Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στη Ναμίμπια

Πώς προέκυψε η συνωνυμία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adolfos-xitler-namibia.jpg
© Videograb/YouTube

Ένας πολιτικός ονόματι Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στη Ναμίμπια - Τι λέει για τη συνωνυμία με τον ναζιστή δικτάτορα

Ένας πολιτικός με το όνομα Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος σε εκλογές σε επαρχία της Ναμίμπια.

Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα εξελέγη με ποσοστό 85% στην πρώην γερμανική αποικία, όπου αρκετοί δρόμοι, μέρη και άνθρωποι εξακολουθούν να φέρουν γερμανικά ονόματα. 

Μάλιστα, αφού κέρδισε την έδρα στο κυβερνών κόμμα SWAPO, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από την ανεξαρτησία από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής το 1990, ο πολιτικός ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Bild, ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία.

 

«Ο πατέρας μου μού έδωσε το όνομα αυτού του άνδρα. Μάλλον δεν είχε καταλάβει τι πρέσβευε ο Αδόλφος Χίτλερ» ανέφερε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι ως παιδί το θεωρούσε «ένα φυσιολογικό όνομα».

Ωστόσο, όταν έφτασε στην εφηβεία κατάλαβε ότι αυτός ο άνδρας ήθελε να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Συνήθως τον φωνάζουν Αδόλφο. Ο ίδιος προτιμά να συστήνεται ως Αδόλφος Ουνόνα, ενώ τονίζει ότι μάλλον είναι αργά για να αλλάξει επισήμως το όνομά του, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail.

«Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να κατακτήσω την Οσάνα (σ.σ. η περιοχή όπου εξελέγη)» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Ουνόνα συγκέντρωσε 1.196 ψήφους στις πρόσφατες εκλογές έναντι 213 του αντιπάλου του, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ