- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οργή στη Γαλλία: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν μουσικό (βίντεο)
Οι εικόνες έξω από στούντιο στο Παρίσι που προκάλεσαν σάλο - «Με αποκαλούσαν αράπη» υποστήριξε το θύμα
Μουσικός στο Παρίσι πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς έξω από το στούντιό του - Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση (Σκληρές εικόνες)
Με κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα αστυνομικοί στη Γαλλία ξυλοκοπούν άγρια μουσικό.
Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας προκάλεσε οργή, με τους τρεις αστυνομικούς να τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Ο άγριος ξυλοδαρμός του άνδρα από αστυνομικούς έγινε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στο Παρίσι. «Με είπαν αράπη πολλές φορές, ενώ με γρονθοκοπούσαν» κατήγγειλε το θύμα προσερχόμενο στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της γαλλικής Αστυνομίας, όπου και κατέθεσε μήνυση. Και πρόσθεσε: «Άνθρωποι που πρέπει να με προστατεύουν, μου επιτέθηκαν. Δεν έκανα τίποτα. Θέλω απλά τα τρία αυτά άτομα να τιμωρηθούν από τον νόμο».
Ο μουσικός ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από το στούντιό του. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία αναφέρει στην έκθεσή της για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι έγινε προσπάθεια να συλληφθεί ο άνδρας, καθώς δεν φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό.
Το βίντεο, πάντως, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει τρεις αστυνομικούς να μπαίνουν στο κτίριο, όπου βρίσκεται το στούντιο. Αφού αρπάζουν τον άνδρα, δεν σταματούν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα.
Η Γενική Επιθεώρηση της γαλλικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του μουσικού. Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, αναφέρει: «Ζήτησα από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να θέσει σε διαθεσιμότητα προσωρινά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται».
Από τη μεριά του ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Έιτς, ζήτησε να δοθούν απαντήσεις «όσο το δυνατόν συντομότερα». Και ξεκαθάρισε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση κατά την άποψή μου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.