Κοσμος

Παγκόσμιο σοκ για τον Μαραντόνα - Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ

Ο θρύλος της μπάλας, ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το «Χέρι του Θεού», πέθανε στα 60 του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η είδηση ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε στα 60 του χρόνια μεταδόθηκε με breaking news από τα διεθνή ΜΜΕ - Εκτενή αφιερώματα για τον Αργεντινό θρύλο.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου -και όχι μόνο- θρηνεί για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στα πρωτοσέλιδά τους την είδηση ότι ο Μαραντόνα πέθανε.

Ο Αργεντινός θρύλος της μπάλας άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή, σε ηλικία 60 ετών, στο σπίτι του. Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ως ελάχιστο φόρο τιμής και ως μία πρώτη αντίδραση ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στο Twitter του ο πρόεδρος της χώρας «αποχαιρέτησε» τον Μαραντόνα και μοιράστηκε μία κοινή τους φωτογραφία. «Μας έφτασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες Ντιέγκο. Θα μας λείπεις για όλη μας τη ζωή».

Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν με breaking news την είδηση ότι ο Μαραντόνα πέθανε, δημοσιεύοντας στη συνέχεια εκτενή αφιερώματα για τη ζωή και τα επιτεύγματά του στο ποδόσφαιρο. Όπως αναφέρουν, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έγραψε «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σημειώνοντας ορισμένα από τα ωραιότερα γκολ σε Μουντιάλ και οδηγώντας επίσης τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις