- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχοινάς: Όχι τα εμβόλια, αλλά ο εμβολιασμός θα σώσει ζωές
Η ΕΕ «έχει εξασφαλίσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο για όλους τους πολίτες στην ΕΕ»
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Αυτό που σώζει ζωές και αυτό που τελικά θα σώσει ζωές, δεν είναι τα εμβόλια, αλλά ο εμβολιασμός».
Τη μείζονα σημασία του εμβολιασμού επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την παρουσίαση του Φαρμακευτικής Στρατηγικής για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «τώρα πρέπει να εστιάσουμε στη διανομή του εμβολίου γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που σώζει ζωές και αυτό που τελικά θα σώσει ζωές, δεν είναι τα εμβόλια, αλλά ο εμβολιασμός».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΕ «έχει εξασφαλίσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο για όλους τους πολίτες στην ΕΕ, για όλα τα πιθανά εμβόλια που τα πάνε καλά».
Αναφορικά με τη στρατηγική των κρατών-μελών για τον εμβολιασμό η Ευρωπαία επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχω όλα τα κράτη-μέλη έχουν απαντήσει στην ανάπτυξη των σχεδίων στρατηγικής για τον εμβολιασμό. Έξι κράτη-μέλη έχουν δημοσιεύσει τις συστάσεις τους για ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και περίπου μισές από αυτές έχουν παράσχει πληροφορίες για τα logistics και εργαζόμαστε συνεχώς σε αυτό».
Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «η πρόεδρος της Κομισιόν και βέβαια υπογράμμισε στο Κοινοβούλιο την ανάγκη τα κράτη-μέλη να ξεκινήσουν τώρα να οργανώνουν τα σχέδια τους για τον εμβολιασμό, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να μεταφραστεί ως πολιτική διαφωνία επίθεσης σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμη».
«Είναι λίγο σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του» ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «πολλά κράτη μέλη τα οποία παρουσίασαν πολύ νωρίς τα σχέδιά τους για τον εμβολιασμό, δέχτηκαν επίσης κριτική γιατί το έκαναν χωρίς να υπάρχει το εμβόλιο» και προσέθεσε: «Πρέπει να αποφύγουμε να μπούμε σε μία κατάσταση επιτροπής αξιολόγησης για το ποιος το έκανε πολύ νωρίς ποιος πολύ αργά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.