Κοσμος

Σεμπάστιαν Κουρτς προς ΕΕ: Πολεμήστε την ισλαμιστική τρομοκρατία

Ο καγκελάριος της Αυστρίας ζήτησε «αποφασιστικότερο αγώνα κατά της τρομοκρατίας» από την ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεμπάστιαν Κουρτς
Σεμπάστιαν Κουρτς © EPA/GEORGI LICOVSKI

Έκκληση από τον Σεμπάστιαν Κουρτς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να καταπολεμηθεί η ισλαμιστική τρομοκρατία.

Τέσσερις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, το βράδυ της Δευτέρας, με πέντε νεκρούς -ανάμεσα τους ο 20χρονος δράστης-, έκκληση για αποφασιστικότερο αγώνα της ΕΕ κατά του πολιτικού Ισλάμ απευθύνει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναπαράγεται από αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ο καγκελάριος τονίζει πως «η ΕΕ πρέπει να καταπολεμήσει ακόμη πιο αποφασιστικά το πολιτικό Ισλάμ, το οποίο αποτελεί τη βάση αυτής της τρομοκρατίας, όπως και την ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ για την ελευθερία μας και για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», επισημαίνει και αναφέρει πως σε αυτό το ζήτημα βρίσκεται σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων και τους ηγέτες της ΕΕ.

Σημειώνοντας, ότι «τώρα θα πρέπει να εξαχθούν από κοινού τα σωστά συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ταυτόχρονα πως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν γενικεύσεις, «επειδή δεν πρόκειται εδώ για διαμάχη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων ή μεταξύ Αυστριακών και μεταναστών».

«Ο εχθρός μας, και αυτό πρέπει να ειπωθεί τελείως ξεκάθαρα, είναι οι εξτρεμιστές και οι τρομοκράτες. Απέναντι στους μισαλλόδοξους, ποτέ δεν επιτρέπεται να είμαστε ανεκτικοί», τονίζει στη συνέντευξή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς μετά τη φονική επίθεση στη Βιέννη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ