- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει δημόσια παρέμβαση κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα - Τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί σήμερα στον λαό των ΗΠA καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τις προεδρικές εκλογές του 2020.
«Περιμένουμε ότι κάποια στιγμή αργότερα σήμερα ο Αντιπρόεδρος θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν Τζεν Ο'Μαλέι Ντίλον σε ενημέρωση με δημοσιογράφους.
Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή
Στο Μίσιγκαν στρέφονται τα βλέμματα όλου του κόσμου, καθώς είναι μία από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών. Με μόλις 5% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ και προηγείται με 49,38% έναντι 49,08% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα περίπου 17.000 ψήφων στο 95%.
Στο ίδιο ποσοστό, με το 95% καταμετρημένο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στο Ουισκόνσιν με 49,57% έναντι 48,94% και διαφορά που κινείται στην περιοχή των 20.000-21.000 ψήφων.
Υπενθυμίζεται ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Εξ αυτών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.
Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα, αλλά εκεί η καταμέτρηση αργεί ακόμα πολύ.
Μεσούσης της διαδικασίας ωστόσο, με tweet που έκανε, ο Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα για δεύτερη φορά, χαρακτηρίζοντας «πολύ περίεργη» την ανατροπή των αποτελεσμάτων, σε Πολιτείες που είχε το προβάδισμα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.