Κοσμος

Sarah McBride: Εκλέχτηκε η πρώτη τρανσέξουαλ στη Γερουσία

Στην πολιτεία Ντελαγουέρ, την οποία κέρδισε ο Μπάιντεν - Η σχέση της με τον αδικοχαμένο γιο του Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανικές εκλογές 2020: H Sarah McBride, η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέγεται στη Γερουσία
Αμερικανικές εκλογές 2020: H Sarah McBride, η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέγεται στη Γερουσία © EPA

Η Sarah McBride έγραψε ιστορία στις αμερικανικές εκλογές, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που μπαίνει στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Η Sarah McBride γίνεται η πρώτη τρανσέξουαλ στην αμερικανική ιστορία που εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ (σ.σ. γενέτειρα του Τζο Μπάιντεν), την οποία και κέρδισε στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Το 2013 η Sarah McBride εργάστηκε για την καμπάνια του αδικοχαμένου γιου του Τζο Μπάιντεν, Μπο, σύμφωνα με τον Guardian. Ο Μπο είχε υπηρετήσει ως γενικός εισαγγελέας στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Παράλληλα, συνεργάστηκε μαζί του για τη συγγραφή του βιβλίου Gender Identity Nondiscrimination Act. Μάλιστα, το 2018 ο Τζο Μπάιντεν έγραψε τον πρόλογο στο βιβλίο της Sarah McBride, σχετικά με τον αγώνα των τρανσέξουαλ για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Η πρώτη τρανσέξουαλ που εκλέγεται γερουσιαστής στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών έχει δώσει πολύχρονη μάχη για τα δικαιώματα της LGBTQ + κοινότητας, ενώ εργάστηκε και στον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

«Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ    

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ