- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ευρώπη καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη
«Βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη Δημοκρατία μας» ανέφερε ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς
Με μια φωνή η Ευρώπη καταδικάζει το μακελειό στη Βιέννη, όπου ένοπλοι σκότωσαν εν ψυχρώ περαστικούς - Το μήνυμα του Αυστριακού καγκελάριου Κουρτς.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη τα αιματηρά γεγονότα στην Αυστρία, όπου ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν περαστικούς σε δρόμους στη Βιέννη.
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη αργά το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2020 αποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση».
Και πρόσθεσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.
«Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης» τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτησή του στο Twitter.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ένοπλο να εκτελεί εν ψυχρώ περαστικό σε δρόμο της Βιέννης, την ώρα που άλλες εικόνες παρουσιάζουν την αστυνομία να έχει συλλάβει τους τρομοκράτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης - Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο Κουρτς και το μήνυμά του για τα θύματα στη Βιέννη
Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.
Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής: «Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη#Vienna. Έχω μεταφέρει στον @sebastiankurz την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση. Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».
Μακρόν για τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη - Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω
«Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε» δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μετά την ανταλλαγή πυρών το βράδυ της Δευτέρας στην καρδιά της Βιέννης, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «τρομοκρατική».
«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού (...). Μετά τη Γαλλία, μια φιλική χώρα γίνεται στόχος επίθεσης. Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε» ξεκαθάρισε σε tweets του, γραμμένα στα γαλλικά και τα γερμανικά.
Γερμανία για τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη - Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε
Για «τρομακτικές» ειδήσεις από την Βιέννη κάνει λόγο το γερμανικό Yπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και εκφράζει την συμπαράστασή του στα θύματα και τους τραυματίες, αναφερόμενο στην τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.
«Τρομακτικές, δυσάρεστες ειδήσεις μας έρχονται απόψε από την Βιέννη. Ακόμη κι αν το μέγεθος της τρομοκρατίας δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί: Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται με τους τραυματίες και τα θύματα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος που θέλει να διασπάσει τις κοινωνίες μας» αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Σαρλ Μισέλ για μακελειό στη Βιέννη: «Η Ευρώπη καταδικάζει αυτήν την άναδρη ενέργεια»
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.
«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή την άνανδρη ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες» ανέφερε σε tweet του ο Μισέλ.
Και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα και τον λαό της Βιέννης μετά από την φρικτή επίθεση σήμερα το βράδυ».
Η Ιταλία στο πλευρό της Αυστρίας - Το μήνυμα Κόντε για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε «καταδίκασε απερίφραστα» την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, όπου ένοπλοι σκότωσαν εν ψυχρώ περαστικούς.
«Δεν υπάρχει χώρος για μίσος και βία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι», είπε ο Κόντε σε tweets του στα ιταλικά και στα γερμανικά. Από τη μεριά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει μετά από αυτήν την "αποκρουστική" επίθεση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.