Κοσμος

Τρόμος στη Βιέννη - Ένοπλοι εκτέλεσαν περαστικούς (βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση με χτυπήματα σε 6 διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας - Τουλάχιστον 4 νεκροί - Δείτε LIVE - Καρέ καρέ η εκτέλεση πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Ένοπλοι σκότωσαν εν ψυχρώ περαστικούς
Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Ένοπλοι σκότωσαν εν ψυχρώ περαστικούς © EPA - Twitter

Πεδίο μάχης η Βιέννη με ένοπλους να ανοίγουν πυρ κατά περαστικών στον δρόμο - Τουλάχιστον 4 νεκροί κοντά σε εβραϊκή συναγωγή και σε πλατεία της πόλης.

Στο αίμα και τον τρόμο έχει βυθιστεί η Βιέννη, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών σε δρόμους κοντά σε εβραϊκή συναγωγή και σε μια διπλανή πλατεία.

Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 4 νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός. Αρκετοί δράστες έχουν συλληφθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ένοπλοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι «οπλισμένοι» και «επικίνδυνοι», σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για συνεχόμενες ριπές όπλων, την ώρα που ακούγονταν κραυγές πολιτών που έτρεχαν έντρομοι να βρουν καταφύγιο για να σωθούν. «Άκουσα τουλάχιστον 50 πυροβολισμούς» τόνισε ένας από τους πολίτες που έκανε δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF. O υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση» στη Βιέννη, επισημαίνοντας ότι οι δράστες ήταν πολλοί. Έγιναν ταυτόχρονες επιθέσεις σε τουλάχιστον 6 σημεία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Πολίτες που γλίτωσαν από τα πυρά των δραστών ανέφεραν ότι είδαν ένοπλους, ντυμένους στα λευκά και φορώντας κουκούλες, να πυροβολούν αδιακρίτως. Ήδη, στα social media έχει ανέβει το βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την εκτέλεση ενός περαστικού από τρομοκράτη. Ο δράστης, μάλιστα, επιστρέφει για τη χαριστική βολή στο θύμα του. (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

 

Με μηνύματά της στο Twitter η αυστριακή αστυνομία κάνει λόγο για ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και ενημερώνει για γιγαντιαία επιχείρηση σε εξέλιξη, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις και σε καμία περίπτωση να μην προσεγγίσουν την περιοχή ή βγουν από τα σπίτια τους. Παράλληλα, προειδοποιούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην ανοίξουν σε κανέναν και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Σε μια από τις επιθέσεις τρεις ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά μια γυναίκα αστυνομικό που φρουρούσε τη συναγωγή. Ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά και ανατινάχτηκε, ο δεύτερος βρίσκεται στα χέρια των αρχών και ο τρίτος παραμένει ασύλληπτος. Είναι ένας από τους δράστες που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε πως παράλληλα με τις φονικές επιθέσεις, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα από την αυστριακή αστυνομία.

Μακελειό στη Βιέννη: Ο ένας από τους ένοπλους δράστες που σκόρπισε τον θάνατο στην αυστριακή πρωτεύουσα
Μακελειό στη Βιέννη: Ο ένας από τους ένοπλους δράστες που σκόρπισε τον θάνατο στην αυστριακή πρωτεύουσα @Twitter

Τa αιματηρά γεγονότα εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στον δρόμο που βρίσκεται το Seitenstettengasse, η μεγαλύτερη εβραϊκή συναγωγή, καθώς και στη γειτονική πλατεία Schwedenplatz, περίπου 250 μέτρα μακριά.

 

Αιματηρές επιθέσεις στη Βιέννη - Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς - Κατέβηκε ο στρατός

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ βγήκαν και στρατιώτες για να συνδράμουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Την ίδια στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με τα δεκάδες ασθενοφόρα με τις αναμμένες σειρήνες να έχουν σταθμεύσει σε δρόμο της πόλης.

Το RT, επικαλούμενο αυστριακά ΜΜΕ, έκανε λόγο για «μεγάλης κλίμακας» αστυνομική επιχείρηση, με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να έχει αναλάβει την υπόθεση. Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικοί δέχονται «βροχή» από σφαίρες, με έναν από αυτούς να τραυματίζεται και να πέφτει στο έδαφος, την ώρα που σε ένα άλλο φαίνεται ένας άνδρας να κρατά αυτόματο όπλο και να προχωρά σε δρόμο της Βιέννης.

 

 

 

Μακελειό στη Βιέννη - Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε για να μη συλληφθεί

Σε δημοσίευμά της η Kronen Zeitung, επικαλούμενη πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων πυροδότησε εκρητικά που είχε στην κατοχή του για να μη συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Σε breaking news η εφημερίδα Der Standard ενημερώνει ότι υπήρξε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Franz-Josefs-Kai, καθώς η αυστριακή αστυνομία έστησε μπλόκα, ενώ δόθηκε οδηγία στους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.

Σε ένα ακόμη βίντεο που αναρτήθηκε στo Twitter φαίνεται η πλατεία όπου σημειώθηκε μια από τις επιθέσεις. Αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες, καθώς και αίμα στο πλακόστρωτο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Βιέννης, την ώρα που σε βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης ακούγονται οι πυροβολισμοί, με πολίτες να τρέχουν να προστατευτούν.

Ένοπλοι αιματοκύλισαν τη Βιέννη - Δείτε LIVE εικόνα και το βίντεο που ακούγονται οι πυροβολισμοί

Απίστευτο: Ιερέας δέρνει ηλικιωμένο στην Κοζάνη

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ