- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Covid-19: Σε καραντίνα ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους
Λόγω της επαφής του με το επιβεβαιωμένο κρούσμα
Ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους γνωστοποίησε την Κυριακή ότι μπήκε σε καραντίνα λόγω της επαφής του με το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19:
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει τεθεί σε καραντίνα, αφού ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στην Covid-19, είναι καλά αλλά δεν έχει υποβληθεί σε τεστ γιατί δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ.
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους γνωστοποίησε την Κυριακή, μέσω του Twitter, ότι μπήκε σε καραντίνα λόγω της επαφής του με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
«Είμαι σε καλή κατάσταση και χωρίς συμπτώματα, όμως θα μείνω σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες, τηρώντας τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ» ανέφερε σήμερα, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων την οποία, για πρώτη φορά, έκανε από το σπίτι του.
«Την παρούσα στιγμή είναι αναγκαίο να συμμορφωνόμαστε όλοι με τις συστάσεις σε ό,τι αφορά την υγεία. Έτσι θα σπάσουμε τις αλυσίδες της μετάδοσης, θα καταστείλουμε τον ιό και θα προστατεύσουμε τα συστήματα υγείας», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΠΟΥ συμμετείχε κανονικά στην ενημέρωση, μολονότι αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα στη σύνδεσή του.
Ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του τμήματος επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα πρωτόκολλα του Οργανισμού δεν προβλέπουν πως όσοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις. «Τα τεστ θα εξαρτηθούν από το αν θα εμφανιστούν ή όχι συμπτώματα και ενδέχεται (ο Τέντρος) να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά το πρωτόκολλό μας δεν απαιτεί να εξεταστεί. Ο Δρ Τέντρος θα παρακολουθεί την κατάστασή του, θα τον παρακολουθεί η ομάδα μας και θα εξεταστεί, αν χρειαστεί, την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.
Ο ΠΟΥ δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο ασθενής που ήρθε σε επαφή με τον Τέντρος.
Η Μαρία Βαν Κέρκοβ, η υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε ότι δεν υπήρξε «καμία μετάδοση» στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη. «Δεν υπάρχει συρροή (κρουσμάτων) στα γραφεία μας», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.