Τούρκοι κυνηγούν Αρμένιους στη Λυών, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ»
Παρόμοιες εικόνες και στη Βιέννη
Τουρκοί εθνικιστές κυνηγούν Αρμένιους σε δρόμους της Λυών και της Βιέννης, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» - Δείτε τις εικόνες.
Στο στόχαστρο Τούρκων ακροδεξιών και εθνικιστών από το Αζερμπαϊτζάν μπαίνουν ολοένα και πιο συχνά Αρμένιοι που ζουν στη Γαλλία.
Οι επιθέσεις πολλαπλασιάστηκαν από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η κοινότητα των Αρμενίων στη Γαλλία καταγγέλλει επιθέσεις εναντίον μελών της, δίνοντας έμφαση και στον πρόσφατο βανδαλισμό που έγινε στο μνημείο για τη σφαγή των Αρμενίων στη Λυών (σ.σ. η Γαλλική Εθνοσυνέλευση έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, προκαλώντας την οργή της Τουρκίας και του Ερντογάν).
Φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», και κρατώντας τουρκικές σημαίες και καδρόνια, Τούρκοι εξτρεμιστές βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 σε δρόμους της Λυών σε ένα «κυνήγι Αρμενίων», όπως κατήγγειλε η αρμενική κοινότητα, επισημαίνοντας την καθυστερημένη κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας. Η πορεία των Τούρκων έγινε παρά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στη Γαλλία για τον κορωνοϊό.
Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα μελών της κοινότητας, με τους Τούρκους εξτρεμιστές να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα. «Πού είναι οι Αρμένιοι;», «Αρμένιοι θα σας σκίσουμε» και «Η Τουρκία είναι εδώ» ήταν ορισμένες από τις φράσεις που φώναζαν με απειλητικό τόνο.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο ένας 23χρονος Τούρκος, με γαλλική υπηκοότητα, ο Ahmet Çetin, δικάστηκε στη Γαλλία για «υποκίνηση μίσους» μετά τη δημοσίευση βίντεο στο Instagram, με το οποίο ζητούσε από την τουρκική κυβέρνηση «να του παράσχει ένα όπλο και 2.000 ευρώ» για να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο σε όλη τη Γαλλία».
Ο 23χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για 5 χρόνια στη Γαλλία. Παρόμοιες εικόνες με αυτές που εκτυλίχθηκαν στη Λυών, είχαμε και στη Βιέννη, με Τούρκους εθνικιστές να βγαίνουν με απειλητικές διαθέσεις στους δρόμους κατά των Αρμενίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.