- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμία από τις χώρες της Ευρώπης δεν θα εξέλεγε ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο όπως έδειξε γερμανική έρευνα.
Καμία πιθανότητα να επανεκλεγεί δεν θα είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη ενώ θα λάμβανε μόνον περίπου το 17% των ψήφων, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών ερευνητών.
Από την άλλη, ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα λάμβανε ποσοστό περίπου 45%, σύμφωνα με την έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.
Επίσης περίπου το 38% των πολιτών της ΕΕ που ρωτήθηκε δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο υποψηφίους των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αν ψήφιζε φέτος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ενώ η Πολωνία είναι η μόνη χώρα στην οποία ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λαμβάνει 38%, σε σύγκριση με ένα 30% που συγκεντρώνει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του.
Οι Πολωνοί επιθυμούν μια στενή σχέση με τις ΗΠΑ για ιστορικούς λόγους, σύμφωνα με την Ίζαμπελ Χόφμαν, η οποία συνέταξε την έκθεση με τα πορίσματα της έρευνας. Περίπου το 77% των Πολωνών δήλωσε ότι η δημοκρατία στις ΗΠΑ λειτουργεί καλά.
Αντιθέτως, το 51% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν κατά την έρευνα αυτή στην Ευρώπη πιστεύει ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.
Ωστόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται κατά πολύ της Κίνας ως ένας σημαντικός εταίρος, σύμφωνα με την άποψη των ερωτηθέντων.
"Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Τραμπ έχουν αφήσει το σημάδι τους στους πολίτες της ΕΕ. Αυτοί αναγνωρίζουν τη σημασία της διατλαντικής σχέσης, αλλά είναι ευθείς στην αποτίμησή τους όσον αφορά αυτά που τη στηρίζουν", σημείωσε η Χόφμαν.
Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 13.808 ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αξίας 300 εκατ. δολαρίων σκάφος του δισεκατομμυριούχου φέρεται να αρνήθηκε επανειλημμένα να συνδράμει
Ιστορικό ρεκόρ βροχής 150 ετών στη Σανγκάη, ακυρώσεις πτήσεων και πλημμύρες
Ο υπερτουρισμός άρχισε να «χτυπάει» μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη
Οι Αρχές επισκέπτονται πόρτα-πόρτα τους κατοίκους για να εντοπίσουν τυχόν ασθενείς
Εξαιρετικά αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο νεαρός άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται το αμερικανικό κείμενο των 15 σημείων
O Τραμπ επιμένει στην οικονομική πίεση και μιλά για «μισο-διαπραγματεύσεις»
Την αποφυλάκιση Οτσαλάν ζητά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.