- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμία από τις χώρες της Ευρώπης δεν θα εξέλεγε ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο όπως έδειξε γερμανική έρευνα.
Καμία πιθανότητα να επανεκλεγεί δεν θα είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη ενώ θα λάμβανε μόνον περίπου το 17% των ψήφων, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών ερευνητών.
Από την άλλη, ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα λάμβανε ποσοστό περίπου 45%, σύμφωνα με την έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.
Επίσης περίπου το 38% των πολιτών της ΕΕ που ρωτήθηκε δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο υποψηφίους των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αν ψήφιζε φέτος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ενώ η Πολωνία είναι η μόνη χώρα στην οποία ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λαμβάνει 38%, σε σύγκριση με ένα 30% που συγκεντρώνει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του.
Οι Πολωνοί επιθυμούν μια στενή σχέση με τις ΗΠΑ για ιστορικούς λόγους, σύμφωνα με την Ίζαμπελ Χόφμαν, η οποία συνέταξε την έκθεση με τα πορίσματα της έρευνας. Περίπου το 77% των Πολωνών δήλωσε ότι η δημοκρατία στις ΗΠΑ λειτουργεί καλά.
Αντιθέτως, το 51% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν κατά την έρευνα αυτή στην Ευρώπη πιστεύει ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.
Ωστόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται κατά πολύ της Κίνας ως ένας σημαντικός εταίρος, σύμφωνα με την άποψη των ερωτηθέντων.
"Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Τραμπ έχουν αφήσει το σημάδι τους στους πολίτες της ΕΕ. Αυτοί αναγνωρίζουν τη σημασία της διατλαντικής σχέσης, αλλά είναι ευθείς στην αποτίμησή τους όσον αφορά αυτά που τη στηρίζουν", σημείωσε η Χόφμαν.
Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 13.808 ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.