Κοσμος

Ο σεισμός στην Ισλανδία διέκοψε live συνέντευξη της πρωθυπουργού

Η ψύχραιμη αντίδραση της Κατρίν Γιακομπσντότιρ που συζητήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργός της Ισλανδίας
Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργός της Ισλανδίας © EPA/BIRGIR THOR HARDARSON

Ο σεισμός στην Ισλανδία βρήκε την Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργό της χώρας, την ώρα που έδινε live συνέντευξη στην Washington Post - Δείτε πώς αντέδρασε.

Η Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργός της Ισλανδίας, διατήρησε την ψυχραιμία της, όταν ο ισχυρός σεισμός διέκοψε τη live συνέντευξή της με Αμερικανό δημοσιογράφο.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ισλανδία είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Hafnarfjordur, κοντά στην πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας. Δίχως να χάσει τον αυτοέλεγχό της, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ εξήγησε ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα της, όπου υπάρχουν πολλά ηφαίστεια. «Έτσι είναι η Ισλανδία» ξεκαθάρισε, με την ψύχραιμη αντίδρασή της να γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της νησιωτικής χώρας.

Τη στιγμή που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η Κατρίν Γιακομπσντότιρ συζητούσε για τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού στον τουρισμό της Ισλανδίας με δημοσιογράφο της Washington Post. Το σπίτι άρχισε να τρέμει, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας να λέει: «Ω, Θεέ μου, γίνεται σεισμός. Με συγχωρείτε, γίνεται σεισμός αυτήν ακριβώς τη στιγμή».

«Λοιπόν, αυτή είναι η Ισλανδία» ενημέρωσε τον συνομιλητή της, συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησε πριν «χτυπήσει» ο Εγκέλαδος, αφού πρόσθεσε: «Είμαι πολύ καλά, το σπίτι είναι γερό, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η αντίδραση ενός βουλευτή στο Κοινοβούλιο της χώρας, όταν «χτύπησε» ο σεισμός. Με το κτίριο του Κοινοβουλίου να τρέμει, ο βουλευτής που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα, επιχείρησε να εγκαταλείψει άρον άρον την αίθουσα. Η συνεδρίαση στη Βουλή της Ισλανδίας μετά τον ισχυρό σεισμό, διεκόπη για 15 λεπτά.

Η 44χρονη Κατρίν Γιακομπσντότιρ είναι πρωθυπουργός στην Ισλανδία από το 2017. 

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του σεισμού στην Ισλανδία που... διακόπτει τη live συνέντευξη της πρωθυπουργού:

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ