Κοσμος

Προκλητικός Ακσόι: Παραπλανητικά και ανακριβή τα περί αεροπλάνου

«Το εν λόγω αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να καταθέσει το απαραίτητο σχέδιο πτήσης»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προκαλεί ξανά η τουρκική πλευρά σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας χθες, Τετάρτη, με το αεροσκάφος του Νίκου Δένδια.

Προκαλεί για ακόμα μία φορά η τουρκική πλευρά με τον Χαμί Ακσόι να χαρακτηρίζει ως «παραπλανητικές και ανακριβείς τις ειδήσεις σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, το αεροσκάφος του κ. Δένδια είχε λάβει την απαραίτητη άδεια να πραγματοποιήσει υπερπτήση πάνω από την Τουρκία στο ταξίδι επιστροφής της ελληνικής αντιπροσωπίας. Το εν λόγω αεροσκάφος, όμως, υπέστη βλάβη και αντικαταστάθηκε από ένα δεύτερο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δόθηκε άδεια και σε αυτό το αεροσκάφος.

Κατά τον Ακσόι «οι ειδήσεις πως το αεροσκάφος του υπουργού Δένδια κρατήθηκε σε αναμονή πριν εισέλθει σε τουρκικό εναέριο χώρο είναι σκόπιμα παραπλανητικές και ανακριβείς. Το εν λόγω αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να καταθέσει το απαραίτητο σχέδιο πτήσης».

Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει πως «όταν το αεροσκάφος έφτασε στον εναέριο χώρο μας, υπεβλήθη εκτάκτως το σχέδιο από τις Αρχές του Ιράκ και -αφού ελήφθη το σχέδιο- συνεχίστηκε η πτήση.

»Φυσικά, δεν είναι δυνατό μία πτήση να πετάξει χωρίς σχέδιο πτήσης. Σε αυτή την περίπτωση δε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ