Κοσμος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο Ντέρεκ Σόβιν

Ο πρώην αστυνομικός κατέθεσε εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων - Κατηγορείται για φόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτός φυλακής ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ
Εκτός φυλακής ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ © YouTube

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Ντέρεκ Σόβιν αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 από τη φυλακή όπου βρισκόταν, καθώς κατέθεσε εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Ο Ντέρεκ Σόβιν κατηγορείται για φόνο δευτέρου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Η υπόθεση αυτή στάθηκε αφορμή για ένα μαζικό κύμα κινητοποιήσεων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Σε αρκετές περιπτώσεις ξέσπασαν αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Το δικαστήριο είχε θέσει ως όρο για την αποφυλάκισή του Ντέρεκ Σόβιν να καταβληθεί εγγύηση ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων. Ο πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατέβαλε τελικά 1 εκατ. δολάρια ως εγγύηση, κάτι που σημαίνει ότι αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται η απαγόρευση να εργαστεί σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Επίσης, θα πρέπει να παραδώσει τυχόν άδειες οπλοφορίας που διαθέτει.

Ο 44χρονος πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν θα δικαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο μαζί με άλλους τρεις πρώην συναδέλφους του που κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο Ντέρεκ Σόβιν είχε γονατίσει στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για 9 λεπτά σχεδόν, προκαλώντας του ασφυξία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ