- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γκας Μπιλιράκης: Μικρή επίδραση στις εκλογές η ασθένεια Τραμπ
Τι είπε ο ελληνοαμερινός βουλευτής και για τη σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ
Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής με καταγωγή από την Κάλυμνο μίλησε για την επίδραση της ασθένειας Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ.
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τα πάει πολύ καλά, έχει πολλή ενέργεια, ωστόσο όπως γνωρίζουμε από την ασθένεια του κορονοϊού μπορεί να νοσεί τουλάχιστον για ακόμα μία εβδομάδα», ανέφερε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης. Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου του Regional Growth Conference, ο ελληνοαμερικανός βουλευτής είπε πως είναι «πολύ δύσκολο να περιορίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».
Απαντώντας σε ερώτηση πώς η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ από κορονοϊό θα επηρεάσει τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, εκτίμησε πως θα έχει μικρή επίδραση, σημειώνοντας πως «μένει να το δούμε» και προσέθεσε πως αν δείξει το σθένος που δείχνει τώρα, θα τα πάει καλά.
Περαιτέρω είπε πως πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον ανθυποψήφιο του Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου.
Παράλληλα ο κ. Μπιλιράκης έκανε ειδική αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στο πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν ακόμα ισχυρότερες. Επισήμανε επίσης πως η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ.
Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου, ο πρόεδρος της επιτροπής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είπε πως οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής με καταγωγή από την Κάλυμνο, σημείωσε πως η παρουσία στη Σούδα του αμερικανικού πλοίου Hershel «Woody» Williams είναι πολύ σημαντική.
Ο διαδικτυακός διάλογος του Regional Growth Conference είχε θέμα την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και τον ρόλο των ΗΠΑ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου και με συνομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκλειστική δημοσκόπηση σε 23 χώρες της ΕΕ δείχνει κρίση εμπιστοσύνης, φόβους για τη δημοκρατία και τον Τραμπ
Κυκλώνας Χάρι, υπερφορτωμένα σκάφη και μαρτυρίες επιζώντων σκιαγραφούν τραγωδία στην κεντρική Μεσόγειο
Το περιστατικό σημειώθηκε σε έλεγχο για ναρκωτικά – ο 28χρονος φέρεται να σημάδεψε αστυνομικούς τους
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ενισχύει δραματικά την παρουσία των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η καταστολή διαδηλώσεων στο Ιράν
Ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο Κύπριος ευρωβουλευτής
Νομοσχέδιο για φυλάκιση ανηλίκων σε φόνους, βιασμούς και επιθέσεις με όπλα – Αντιδράσεις από αρχές
Kρίνοντας ότι πρόκειται για μαρτυρία εξ ακοής
Δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από κατάρρευση στο σπίτι
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι θυσιάζει την ανεξαρτησία της με τις κυρώσεις
Διακοπή στο Leonardo προκάλεσε αλλαγές ωραρίων και ακυρώσεις – σύσκεψη υπουργείου, εξήγηση της Rostec
Άνοδος στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ανοίγει ξανά τη συζήτηση για λιγότερα κρατίδια και ανάβει πολιτικές φωτιές
Ο Τόμας Χόμαν αναλαμβάνει δράση μετά τη δολοφονία του Άλεξ Πρέτι
Ράλι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και φόβων για το δολάριο
Εκπλήρωση όρου του σχεδίου Τραμπ – επιστροφή για ταφή και άνοιγμα του περάσματος Ράφα
Σε ισχύ τα νέα μέτρα μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο
Αντιδράσεις από οργανώσεις για την υπεράσπιση της εθνικής κληρονομιάς
Αποκλεισμοί φορτηγών σε Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία για το νέο σύστημα εισόδου της ΕΕ
Πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό
Απέφυγε να καλύψει τον ομοσπονδιακό πράκτορα - Πληθαίνουν οι πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.