Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Τι όρο θέτει για το δεύτερο debate με τον Τραμπ

Ο πολιτικός του αντίπαλος συνεχίζει να νοσηλεύεται με κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/Morry Gash

Ο Τζο Μπάιντεν θέλει να κατέβει στο δεύτερο debate για τις αμερικανικές εκλογές 2020 κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ που έχει κορωνοϊό - Mε έναν όρο όμως.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, θέτει συγκεκριμένο όρο προκειμένου να κατέβει σε δεύτερο debate κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Μιλώντας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα τηλεμαχία με τον αντίπαλό του στις αμερικανικές εκλογές 2020 Ντόναλντ Τραμπ. Αρκεί, οι ειδικοί σε θέματα υγείας να ξεκαθαρίσουν ότι είναι ασφαλές και δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Η ομάδα γιατρών του Ντόναλντ Τραμπ σταθμίζει αν μπορεί τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ που διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, να πάρει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο συνεχίζει να νοσηλεύεται. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα και του τρίτου τεστ PCR στο οποίο υπεβλήθη ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν αρνητικό.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία στις αμερικανικές εκλογές 2020 διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε debate στο Κλίβελαντ (Οχάιο) την περασμένη Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2020. Τρεις ημέρες μετά, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ντόναλντ Τραμπ - Κορωνοϊός: Πότε θα πάρει εξιτήριο

Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα πάρει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, κάνοντας λόγο για «ήπια συμπτώματα», την ώρα που μεγαλώνει η καχυποψία για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον Αμερικανό πρόεδρο και το κατά πόσο τον έχει επηρεάσει η ισχυρή και συνδυαστική φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται... με βάση αυτήν την απίστευτη πρόοδο... παραμένουμε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι θα μπορέσει να βγει σήμερα, αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί παρά αργότερα εντός της ημέρας» ανέφερε νωρίτερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους για τον Ντόναλντ Τραμπ που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, οι δημοσκοπήσεις έβγαλαν νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ