- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tik Tok-WeChat: Ο Τραμπ απαγορεύει το «κατέβασμα» από την Κυριακή
Αναμένεται η έκδοση διατάγματος
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απαγορεύσει το «κατέβασμα» των εφαρμογών Tik Tok και We Chat από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απαγορεύσει το «κατέβασμα» των εφαρμογών Tik Tok και We Chat από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει ότι θα εκδώσει διάταγμα σήμερα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση για νέα downloads του TikTok στις ΗΠΑ μπορεί και πάλι να ανακληθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή καθώς η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρία του TikTok, προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την τύχη των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.
Η ByteDance βρίσκεται σε συνομιλίες με την Oracle Corp και άλλες εταιρίες προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση, την TikTok Global, με στόχο να περιοριστούν οι αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η ByteDance και πάλι θα χρειαστεί την έγκριση του Τραμπ για να αποφύγει μια απαγόρευση στις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου δήλωσαν ότι δεν θα απαγορευθούν πρόσθετες τεχνικές συναλλαγές για το TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει στην εταιρία πρόσθετο χρόνο να δει εάν η ByteDance μπορεί να πετύχει συμφωνία για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. «Το βασικό TikTok θα παραμείνει άθικτο έως τις 12 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο Fox Business Network.
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι ενέργειες θα «προστατεύουν τους χρήστες στις ΗΠΑ αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές και μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά τους».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το διάταγμα δεν θα απαγορεύσει σε αμερικανικές εταιρίες να δραστηριοποιούνται στο WeChat εκτός των ΗΠΑ, κάτι που θα είναι θετική είδηση για αμερικανικές εταιρίες όπως η Walmart και η Starbucks που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα προγράμματα ‘μικρο-εφαρμογών’ του WeChat για να διευκολύνουν τις συναλλαγές και να επικοινωνούν με καταναλωτές στην Κίνα, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Το διάταγμα δεν θα απαγορεύει τις συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις της Tencent Holdings, στην οποία ανήκει το WeChat, συμπεριλαμβανόμενων των διαδικτυακών λειτουργιών στοιχηματισμού, και δεν θα απαγορεύσει στην Apple, την Google ή άλλες εταιρίες να προσφέρουν τις εφαρμογές TikTok ή WeChat από σημεία εκτός των ΗΠΑ.
Οι απαγορεύσεις αυτές έρχονται σε απάντηση μια σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων που εξέδωσε ο Τραμπ στις 6 Αυγούστου που έδωσαν στο υπουργείο Εμπορίου 45 ημέρες για να αποφασίσει ποιες συναλλαγές να απαγορεύσει από τις εφαρμογές, τις οποίες ο ίδιος θεώρησε ότι αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια. Η προθεσμία αυτή λήγει την Κυριακή.
Το διάταγμα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 15:45 ώρα Ελλάδας, σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.
Το TikTok έχει 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ και είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των νεότερων σε ηλικία Αμερικανών. Το WeChat έχει κατά μέσο 19 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων Apptopia στις αρχές Αυγούστου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.