Κοσμος

Νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αγγλία

Τι αλλάζει από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 - «Λουκέτο» σε χώρους διασκέδασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στη βορειοανατολική Αγγλία - «Να σώσουμε τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αγγλία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε ότι «πρέπει να είμαστε σκληροί τώρα», προκειμένου να σωθούν τα Χριστούγεννα.

Τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου διαμένουν σχεδόν 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Ειδικότερα από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 σε πολλές περιοχές, μεταξύ άλλων θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις μελών διαφορετικών νοικοκυριών και οι χώροι διασκέδασης θα παραμένουν κλειστοί μεταξύ 22.00 το βράδυ και 05.00 το πρωί. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν απότομα στη Μεγάλη Βρετανία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης σε αριθμό νεκρών, με σχεδόν 41.700 θανάτους. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο των 3.000 εδώ και πολλές ημέρες, ενώ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ξεπέρασε και το όριο των 4000.

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο» διευκρίνισε ο Χάνκοκ.

Μήνυμα Τζόνσον για κορωνοϊό και έκτακτα μέτρα: Να είμαστε σκληροί τώρα για να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα

«Ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα μπορέσει να απολαύσει τα Χριστούγεννα είναι να είμαστε σκληροί αυτήν τη στιγμή» επεσήμανε ο Μπόρις Τζόνσον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ταμπλόιντ The Sun.

Και πρόσθεσε: «Επομένως, εάν μπορέσουμε (…) να σταματήσουμε τη δεύτερη καμπούρα της αραβικής καμήλας, να ισοπεδώσουμε τη δεύτερη καμπούρα. Αραβική καμήλα ή (Βακτριανή) καμήλα; Δεν θυμάμαι ποια από τις δύο έχει δύο καμπούρες».

Τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα της νόσου Covid-19, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει μια άλλη μεταφορά και είχε δεσμευτεί να «ισοπεδώσει το σομπρέρο», αναφερόμενος στη μορφή της καμπύλης της επιδημίας. Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να σέβονται την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων (συμπεριλαμβανομένων παιδιών) στην Αγγλία, σε εξωτερικούς όπως και εσωτερικούς χώρους.

Είπε, ακόμη, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος των παμπ στην Αγγλία. «Αυτού του είδους τα πράγματα εξετάζουμε» τόνισε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θέλει να αποφύγει ένα lockdown για τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο θα ήταν καταστροφικό για μια οικονομία ήδη αποδυναμωμένη από την πανδημία Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ