- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ερντογάν: Άπληστοι και ανίκανοι οι ηγέτες Ελλάδας και Γαλλίας
«Αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο είναι έτοιμοι για θυσίες;», διερωτάται ο Τούρκος πρόεδρος
Επίθεση του Τούρκου προέδρου στην ηγεσία της Ελλάδας και της Γαλλίας - Σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα «άπληστους και ανίκανους» τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας, μεσούσης της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν ενώ σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης, εθνική γιορτή που σηματοδοτεί την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922.
«Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε αξιωματικούς στην Άγκυρα.
«Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», πρόσθεσε.
«Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και (στη Μέση Ανατολή) είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;», δήλωσε ο Ερντογάν.
Το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
«Σήμερα, εμείς, ως έθνος, μαζί με τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 98η επέτειο της μεγάλης νίκης. Συγχαίρω ολόψυχα τους πολίτες μας στη χώρα μας και σε κάθε μέρος του κόσμου για την Ημέρα Νίκης στις 30 Αυγούστου. Ο αγώνας μας για ανεξαρτησία, που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο Σαμσούν το 1919, κατέληξε σε μια αποφασιστική και διαρκή νίκη.
Διακηρύχθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με τη νίκη στις 30 Αυγούστου ότι αυτά τα εδάφη είναι η αιώνια πατρίδα μας. Αυτή η νίκη είναι η ανακήρυξη της επανεμφάνισης στη σκηνή της ιστορίας και η άνοδος από τις στάχτες του ενός έθνους που επιδιώκεται να ταφεί στην ιστορία.
Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα.Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη
Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, θυμάμαι με σεβασμό τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας και αρχηγό της μεγάλης επίθεσης, και τον αδελφό του».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.