Κοσμος

Εκουαδόρ: Το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον πλανήτη

Ο Julio Ceasar Mora και η Waldamina Maclovia Quinteros είναι και οι δύο τουλάχιστον 105 ετών και παντρεμένοι για 79 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
guiness.jpg
O Julio Ceasar Mora και η Waldramina Maclovia Quinteros © Guiness World Records

Ο Μora είναι 110 χρονών, η Quinteros θα γίνει 105 τον Οκτώβριο και είναι παντρεμένοι για 79 χρόνια

Ένα ζευγάρι στο Εκουαδόρ , ο Julio Ceasar Mora και η Waldramina Maclovia Quinteros είναι παντρεμένοι πια επισήμως κάτοχοι του ρεκόρ Γκίνες για το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στη γη. 

Ο Μora είναι 110 χρονών, η Quinteros θα γίνει 105 τον Οκτώβριο. Είναι παντρεμένοι για 79 χρόνια και αν προσθέσεις τις ηλικίες τους το σύνολο (στις 29 Αυγούστου) ήταν 214 χρόνια και 358 μέρες.

Ο Μora γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1910 και η Quinteros τον Οκτώβριο του 1915. Σύμφωνα με το Guiness World Records γνωρίστηκαν μέσω συγγενών το 1934, η αδερφή της Quinteros ήταν παντρεμένη με τον ξάδερφο του Μora. 

Μετά από 7 χρόνια φιλίας παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 1941. Η τελετή έγινε σε κλειστό κύκλο, μόλις μερικοί φίλοι και οι κουμπάροι, καθώς οι οικογένειες δεν ενέκριναν τον γάμο.
 

Σύμφωνα με το ζευγάρι οι συγγενείς τους δεν τα πήγαιναν καλά στην αρχή, όμως αυτό με τα χρόνια άλλαξε. Σύμφωνα με την δήλωση του ζευγαριού. το κλειδί για την  σχέση του είναι η «οικογενειακή ενότητα με αγάπη, αμοιβαίο σεβασμό, έντιμη εργασία και σωστή μόρφωση, βασισμένη στις οικογενειακές αξίες». 

Το ζευγάρι των συνταξιούχων δασκάλων απέκτησε πέντε παιδιά, όλα απόφοιτοι πανεπιστημίου, 21 εγγόνια και 9 δισέγγονα. Ο μεγαλύτερος τους γιος πέθανε σε ηλικία 58 ετών.  

Δυστυχώς η ευρύτερη οικογένεια δεν έχει καταφέρει να βρεθεί μαζί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ελπίζουν να τα καταφέρουν σύντομα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ