Κοσμος

Ο Banksy πίσω από σκάφος που διασώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Το μυστικό ταξίδι από λιμάνι της Ισπανίας και οι επιχειρήσεις στη θάλασσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με χρήματα από τον Banksy, το σκάφος Louise Michel πραγματοποιεί αποστολές διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο
Με χρήματα από τον Banksy, το σκάφος Louise Michel πραγματοποιεί αποστολές διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο © guardian.co.uk

O Bansky χρηματοδοτεί σκάφος που διασώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο - Οι μυστικές αποστολές του «Louise Michel» με το έμπειρο πλήρωμα.

Ένα σκάφος για τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο χρηματοδότησε ο Banksy. Το σκάφος αυτό απέπλευσε στις 18 Αυγούστου 2020 από την Ισπανία.

Σε δημοσίευμά του ο Guardian αναφέρει ότι ο Banksy πρόσφερε χρήματα για ξεκινήσει η αποστολή διάσωσης προσφύγων από το συγκεκριμένο σκάφος στη Μεσόγειο.

Το σκάφος ονομάζεται «Louise Michel» και ξεκίνησε το ταξίδι του κάτω από άκρα μυστικότητα στις 18 Αυγούστου 2020. Απέπλευσε από το λιμάνι στην παραθαλάσσια πόλη Μπουριάνα, κοντά στη Βαλένθια και ήδη έχει προχωρήσει στη διάσωση 89 ανθρώπων στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων 14 γυναικών και τεσσάρων παιδιών.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020. Πλέον, αναζητά λιμάνι στην Ευρώπη που θα δεχτεί τους πρόσφυγες ή κάποιο σκάφος λιμενικής αρχής ευρωπαϊκής χώρας που θα τους παραλάβει. Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Ευρώπη, διασχίζοντας με πλεούμενο τη Μεσόγειο. 

Tο πλήρωμα στο σκάφος «Louise Michel», που πραγματοποιεί αποστολή διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο με χρηματοδότηση του Bansky, αποτελείται από Ευρωπαΐους ακτιβιστές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες επιχειρήσεις. Στη μία πλευρά του σκάφους υπάρχει ένα έργο του Banksy, το οποίο δείχνει ένα κορίτσι να φορά σωσίβιο γιλέκο και να κρατά ένα σωσίβιο σε σχήμα καρδιάς.

Το «Louise Michel» ταξιδεύει με σημαία Γερμανίας και έχει μήκος 31 μέτρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ