Κοσμος

NASA: Μικρός αστεροειδής πλησιάζει τη Γη

Οι πιθανότητες πρόσκρουσης με τη Γη είναι 0,41%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστεροειδής
Αστεροειδής © PIXABAY/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα διαστημικό αντικείμενο –ονόματι 2018VP1- εκτιμάται πως θα πλησιάσει τη Γη στις 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝASA.

Πρόσφατη έκθεση της NASA κάνει λόγο για μικρό αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη. Συγκεκριμένα, το ουράνιο αντικείμενο που είναι γνωστό ως 2018VP1 αναμένεται να έρθει κοντά στη Γη στις 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη στο Jet Propulsion Laboratory της NASA. Η διάμετρος του είναι 0,002 km, ή περίπου 6,5 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε από το Αστεροσκοπείο Πάλομαρ της Καλιφόρνια το 2018 αλλά οι πιθανότητες λένε πως δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην ανθρωπότητα.

«Ο αστεροειδής 2018VP1 είναι πολύ μικρός, περίπου 2,3 μέτρα σε διάμετρο και δεν αποτελεί την παραμικρή απειλή» διαβεβαιώνει η NASA στην ανακοίνωσή της. «Ακόμα και αν πέσει στην ατμόσφαιρα, θα διαλυθεί εξαιτίας του πολύ μικρού μεγέθους του».  

Βάσει 21 παρατηρήσεων που έγιναν από τους ειδικούς, η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο αστεροειδής δεν θα συντριβεί στη Γη.

Οι πιθανότητες πρόσκρουσης είναι, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, 0,41%.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ