Κοσμος

Το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό θα δοκιμαστεί στη Ρωσία

Πόσοι εθελοντές θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές που θα γίνουν σε 4 νοσοκομεία σε Αγία Πετρούπολη και Μόσχα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εμβόλιο Οξφόρδης για κορωνοϊό: Συμφωνία με τη Ρωσία για κλινικές δοκιμές σε ασθενείς στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

Το «πράσινο» φως άναψε η Ρωσία για κλινικές δοκιμές με το εμβόλιο της Οξφόρδης σε εθελοντές ασθενείς σε Αγία Πετρούπολη και Μόσχα.

Πρόκειται για την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στο εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο και θα δοκιμαστεί σε πάνω από 100 ασθενείς με Covid-19.

Ειδικότερα, η βρετανό-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, που αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μαζί με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έλαβε την έγκριση της Ρωσίας για να πραγματοποιήσει εκεί την τρίτη φάση των κλινικών της δοκιμών.

Στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου AZD1222 θα συμμετάσχουν 150 άτομα. Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα ιατρικά ιδρύματα στην Αγία Πετρούπολη και στην Μόσχα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κρατικού μητρώου φαρμακευτικών σκευασμάτων του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει υπογράψει συμφωνία με την AstraZeneca, για την παραγωγή του εμβολίου στη Ρωσία.

Η AstraZeneca, σε ανακοίνωση της την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι κλινικές δοκιμές του εμβολίου έχουν ήδη ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία και τη Βραζιλία. Επίσης, οι δοκιμές του αρχικού σταδίου βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νότια Αφρική, ενώ οι περαιτέρω δοκιμές προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία.

Η Ρωσία αναπτύσσει δυνητικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του πρώτου ρωσικού εμβολίου που εγκρίθηκε στην Ρωσία και πήρε την ονομασία Sputnik V.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ