- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιαπωνία: Στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε
Δεν έχουν δοθεί ακόμα λεπτομέρειες για την εισαγωγή του
Δημοσιεύματα των ιαπωνικών ΜΜΕ θέλουν τον Σίνζο Άμπε να έχει εισαχθεί για άγνωστο λόγο στο νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου όπως αναφέρουν ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το λόγο που τον ανάγκασε να εισαχθεί.
Κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon. Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι απλώς μπήκε για το συνηθισμένο του τσεκάπ.
Το γραφείο του 65χρονου συντηρητικού εθνικιστή πρωθυπουργού δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Πάντως, κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο Άμπε μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει έναν συνηθισμένο έλεγχο και σκοπεύει να επιστρέψει στην άσκηση των καθηκόντων του εντός της ημέρας.
Το Σαββατοκύριακο ο Ακίρα Αμάρι, στέλεχος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του Άμπε, εξέφρασε την ανησυχία του για τον Άμπε, ο οποίος παρουσιάζει εντεινόμενα συμπτώματα κόπωσης λόγω της ασταμάτητης δουλειάς του για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως είπε.
«Θέλω να κάνει ένα διάλειμμα. Έχει ισχυρό αίσθημα ευθύνης και θεωρεί πως είναι λάθος να κάνει διάλειμμα», είπε ο Αμάρι κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή χθες Κυριακή.
Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, βρίσκεται στην εξουσία από το 2012 στη δεύτερη περίοδο της θητείας του στο κορυφαίο αξίωμα.
Είχε παραιτηθεί το 2007 εν μέρει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε — έχει ελκώδη κολίτιδα — τα οποία πάντως σήμερα έχουν τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην αξιοποίηση φαρμακευτικής αγωγής που δεν ήταν διαθέσιμη τότε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.