Κοσμος

Oruc Reis: Πλέει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Άλλαξε ξανά πορεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oruc Reis: Πλέει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα
Το Oruc Reis © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis που έπλεε προς την κυπριακή ΑΟΖ, άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα έβαλε πλώρη έβαλε το Oruc Reis σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 

Συγκεκριμένα, το τουρκικό σεισμογραφικό αφού έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με Navtex η Τουρκία, έστρεψε δυτικά νοτιοδυτικά, χαράσσοντας πορεία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλοίο κινείται με χαμηλή ταχύτητα και εάν συνεχίσει στην ίδια πορεία, θα εισέλθει ξανά, σε λίγες ώρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση

Παράλληλα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά την κάθε κίνηση του Oruc Reis.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει δώσει σαφείς εντολές στους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως μετά και το ναυτικό περιστατικό με την «επακούμβηση» των φρεγατών «Λήμνος» και «Κεμάλ».

Πομπέο: Αναγκαία η μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ