Κοσμος

Βηρυτός: Βυθίστηκε το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen

Ήταν δεμένο στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της έκρηξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Orient Queen
Orient Queen Φωτογραφία: Screenshot: Pireas-Piraeus

Το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen χτυπήθηκε από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και τελικά βυθίστηκε

Οι πολύ μεγάλες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού προκάλεσαν και καταστροφές σε πλοία. Ένα από αυτά ήταν το κρουaζιερόπλοιο Οrient Queen το οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι με το πλήρωμα να επιβαίνει σε αυτό.

Το πλοίο χτυπήθηκε από την έκρηξη με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και στη συνέχεια να βυθιστεί. Άγνωστο παραμένει αν μέλη του πληρώματος κατάφεραν να γλιτώσουν.

Orient queen sank in Beirut

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Αbu Maree Cruises» είχε πάρει αρχικά κλίση, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ανετράπη. Το πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες είχε ναυπηγηθεί το 1989 και είχε μήκος 120,8 μέτρα.

 


Γενικότερα η εικόνα στο λιμάνι της Βηρυτού είναι αποκαρδιωτικήΤα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

 

 

 

Το λιμάνι και αποθήκες γύρω από αυτό φαίνεται να έχουν ισοπεδωθεί, ενώ το ωστικό κύμα, στη συνέχεια, σάρωσε τα πάντα. Στο σημείο της έκρηξης φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οικοδομήματα, ενώ κομμάτι της ξηράς έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί, δίνοντας τη θέση του στη θάλασσα.

 

 


Στον Πειραιά πριν από 2 χρόνια

Το Orient Queen κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ως κρουαζιερόπλοιο είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα. Πριν δύο χρόνια είχε καταπλεύσει στον Πειραιά. 

ORIENT QUEEN arrival at Piraeus Port

Έως τώρα ο απολογισμός από την έκρηξη 2.700 τόνων νιτρικού αμμωνίου είναι 135 νεκροί, 5.000 τραυματίες, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς σπίτι. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ