Κοσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Μεγάλο μέρος της Βηρυτού έχει ισοπεδωθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

Η καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό έχει ισοπεδώσει μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας του Λιβάνου. 2 Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Oι αρχές στη Βηρυτό έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια που προκάλεσε η πάρα πολύ μεγάλη έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης. 

Πολύ μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας του Λιβάνου έχει ισοπεδωθεί ενώ η περιοχή γύρω από το λιμάνι είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και 2 Έλληνες.

Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτή μέσα στη νύχτα διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο υπουργός Χαμάντ  Χασάν στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας «αντιμετωπίζουμε αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών».

Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για περισσότερα από 100 θύματα και περισσότερους από 4.000 τραυματίες, ενώ ο αριθμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί. 

Το σενάριο για την αιτία της τραγωδίας

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις με πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας να σημειώνουν ότι κοντά στο σημείο πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης για να κλείσει τρύπα σε αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.

Υπολογίζεται ότι στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού υπήρχαν περίπου 2.750 τόνοι του υλικού αυτού, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν εκεί τα τελευταία έξι χρόνια.

 

 

Οδηγίες για τους Έλληνες που είναι στον Λίβανο από το ΥΠΕΞ

Οδηγίες για τους 'Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Επίσης ένα C-130 βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταφέρει στον Λίβανο ένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

viritos-7.jpg

Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ