Κοσμος

Αγία Σοφία: Βίντεο - πρόκληση από Ερντογάν για την πρώτη προσευχή

«Ήσουν πάντα δική μας και εμείς δικοί σου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία ενώ ξεκινούν οι εργασίες για να μετατραπεί το ιστορικό μνημείο σε τζαμί
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία ενώ ξεκινούν οι εργασίες για να μετατραπεί το ιστορικό μνημείο σε τζαμί © EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί στο Twitter με βίντεο για την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Να ανεβάσει εκ νέου τους τόνους για την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί, επιλέγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναρτώντας ένα προκλητικό βίντεο στο Twitter.

Σε αυτό το βίντεο για την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί, διάρκειας 6 λεπτών περίπου, εμφανίζονται μουσικοί που ερμηνεύουν ύμνους για την Αγία Σοφία σε αλβανικά, αζέρικα, κουρδικά και αραβικά. 

Οι τραγουδιστές μιλούν για τη χαρά της μουσουλμανικής προσευχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «φέραμε χαιρετισμούς από τη Μέκκα (Σαουδική Αραβία) και το τέμενος Αλ-Άκσα (Ιερουσαλήμ), ενώ προβάλλονται εικόνες από το εσωτερικό στην Αγία Σοφία και από το Κοράνι.

Το βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί, συνοδεύεται από τη φράση: «Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας και εμείς δικοί σου».

Υπενθυμίζεται ότι παρά τη διεθνή κατακραυγή για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία -ένα ιστορικό μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO- ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί, θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

Δείτε το προκλητικό βίντεο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ