Κορωνοϊός: Αρνείται η Ρωσία την υποκλοπή εμβολίου
Ενώ δέχεται κατηγορίες από Βρετανία, Αμερική και Καναδά
Αρνείται η Μόσχα τις κατηγορίες για εμπλοκή Ρώσων χάκερ στις απόπειρες υποκλοπής στοιχείων για την παρασκευή εμβολίου κατά της COVID-19
Αρνείται κατηγορηματικά η Ρωσία οποιαδήποτε ανάμειξη στις απόπειρες ηλεκτρονικής υποκλοπής των απορρήτων στοιχείων για την παρασκευή εμβολίου και θεραπειών κατά της COVID-19, κατηγορία που διατύπωσαν χθες Βρετανοί, Αμερικανοί και Καναδοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Δεν διαθέτουμε πληροφορίες για την ταυτότητα αυτών που πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα. Μπορούμε να πούμε ένα πράγμα, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις απόπειρες. Δεν θα αποδεχθούμε τέτοιου είδους ανυπόστατες κατηγορίες».
Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Τζέιμς Μπρόκενσιρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC τόνισε ότι η Βρετανία «είναι κατά 95% βέβαιη πως Ρώσοι χάκερ, με κρατική υποστήριξη, πραγματοποίησαν τις απόπειρες υποκλοπής των επιστημονικών απορρήτων από τα ερευνητικά κέντρα και τις φαρμακοβιομηχανίες σε Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά», υπογραμμίζοντας ότι και οι εταίροι της Βρετανίας (ΗΠΑ και Καναδάς) συμμερίζονται αυτή την πεποίθηση.
«Πιστεύω ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι τόσο υποκριτική, ισχυριζόμενη ότι στηρίζει την υπεύθυνη συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο, ενώ ιεροκρυφίως πραγματοποιεί τέτοιες κυβερνοεπιθέσεις», τόνισε ο Μπρόκενσιρ.
Ο Βρετανός αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει κατά πόσον οι προσπάθειες των Ρώσων χάκερ καρποφόρησαν, αλλά δήλωσε ότι δεν φαίνεται να έχει προκληθεί κάποια ζημιά στην εξέλιξη της έρευνας από τις κυβερνοεπιθέσεις, ενώ εξήγησε ότι οι Ρώσοι «προσέγγισαν τα συστήματα πληροφοριών των ερευνητικών κέντρων αναζητώντας τα ευάλωτα σημεία τους».
Ηδη, όλοι οι φορείς που πραγματοποιούν έρευνες για το εμβόλιο κατά της COVID-19 ενημερώθηκαν να ενισχύσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.
Τέλος, παρά τις εξελίξεις και τη βαρύτητα των κατηγοριών εναντίον της, η Μόσχα φαίνεται ότι αναμένει να ευοδωθεί η συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου για την COVID-19, το οποίο αναπτύσσεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη Ρωσία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.