- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός στη Σερβία: 12 νεκροί - Αριθμός ρεκόρ στις ΜΕΘ
«Καμπανάκι» από την πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας
Κορωνοϊός στη Σερβία: Επιβεβαιώθηκαν 279 νέα κρούσματα και πέθαναν 12 ασθενείς - Κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ.
Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 279 νέα κρούσματα, ενώ 12 ασθενείς κατέληξαν, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της πρωθυπουργού Ανα Μπρνάμπιτς.
Συνολικά μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν πεθάνει 405 ασθενείς και έχουν νοσήσει 18.639 άτομα.
Το ανησυχητικό στοιχείο που αποτελεί ένδειξη της επιθετικότητας του νέου ιού είναι ο μεγάλος αριθμός ασθενών των οποίων απειλείται η ζωή. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα διασωληνωμένοι 154 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.
Η κ. Μρπνάμπιτς επεσήμανε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα, γεγονός που οφείλεται στην ανάγκη άμεσης νοσηλείας της πλειονότητας των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση. Για το 70% σχεδόν των νέων κρουσμάτων χρειάζεται να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομεία αναφοράς, εξήγησε η πρωθυπουργός της Σερβίας.
Τόνισε, ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις είκοσι πόλεις που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κ. Μπρνάμπιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ακόμη και γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.
Κορωνοϊός στη Σερβία - Τι θα γίνει με το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα
Το θέμα εισόδου στην Ελλάδα των πολιτών της Σερβίας επανήλθε στο προσκήνιο όσο πλησιάζει η 15η Ιουλίου, ημερομηνία που θα γίνει η νέα αξιολόγηση από την ελληνική κυβέρνηση. Στον σερβικό Τύπο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι θα παραταθεί για άλλες δύο εβδομάδες η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους υπηκόους της Σερβίας.
Ο υπουργός Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου ότι «πιθανότατα η Ελλάδα θα συνεχίσει να κρατά κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες από τη Σερβία μέχρι την 31η Ιουλίου και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Σερβία, ίσως παραταθεί η απαγόρευση και για τον Αύγουστο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.