- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεούλ: τελέστηκε η κηδεία του δημάρχου Παρκ Γουόν-σουν
Νέες πληροφορίες για την σεξουαλική παρενόχληση για την οποία φέρεται ότι κατηγορείται
Ο θάνατός του δημάρχου της Σεούλ, Παρκ Γουόν-σουν, ήλθε λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Λιγοστοί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του επί μακρόν δημάρχου της Σεούλ, Παρκ Γουόν-σουν, ενός από τους πιο επιφανείς εκλεγμένους αξιωματούχους της χώρας, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες αυτοκτόνησε εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο δήμαρχος Παρκ Γουόν-σουν βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή έχοντας αφήσει ένα σημείωμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη «σε όλους».
Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αιτία θανάτου, αλλά έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ανθρωποκτονίας.
Ο Παρκ θεωρούνταν πιθανός προεδρικός υποψήφιος.
Ο θάνατός του ήλθε λίγες ημέρες μετά την καταγγελία μιας δημοτικής αξιωματούχου, η οποία είχε διατελέσει γραμματέας του Παρκ, ότι ο 64χρονος την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.
Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα δικηγόροι της καταγγέλλουσας είπαν ότι ο δήμαρχος την παρενοχλούσε επί τέσσερα χρόνια.
Η ίδια η γυναίκα έχει καταγγείλει ότι της έστελνε φωτογραφίες του ιδίου με εσώρουχα και ότι την είχε καλέσει στο υπνοδωμάτιο του γραφείου του και της ζήτησε να τον χαϊδέψει, ότι της έστελνε παθιασμένα γραπτά μηνύματα και την άγγιζε χωρίς την θέλησή της.
Σύμφωνα με την ίδια, είχε απευθυνθεί στο Δημαρχείο της Σεούλ ζητώντας βοήθεια, αλλά την αγνόησαν. Όπως εξηγεί η γυναίκα, η παρενόχληση συνεχίστηκε ακόμη και όταν εκείνη άλλαξε τμήμα.
"Θα έπρεπε να το έχω καταγγείλει από την αρχή. Αναρωτιέμαι αν το είχα κάνει, δεν θα κατηγορούσα τώρα τον εαυτό μου", ανέφερε η γυναίκα σε επιστολή της που αναγνώστηκε στη συνέντευξη Τύπου.
Όπως σημείωσε, «την ανέκριναν όλη νύχτα» μετά την καταγγελία στην αστυνομία, ενώ δήλωσε σοκαρισμένη από τον θάνατο του πρώην διευθυντή της.
«Η λέξη θάνατος ήταν κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσα να μιλήσω, ούτε και στις χειρότερες μέρες μου. Ήταν στα αλήθεια τόσο απογοητευτικό και ακόμη δεν θέλω να το πιστέψω. Εύχομαι στον νεκρό καλό κατευόδιο», δήλωσε η γυναίκα.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της οικογένειας του Παρκ, αλλά ο εκπρόσωπός της εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία δεσμεύεται να αναλάβει νομική δράση εναντίον όσων διασπείρουν "αβάσιμες πληροφορίες" χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η κηδεία του, την οργάνωση της οποίας ανέλαβε η δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και μεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά. Είχε περιορισμό τους 100 ανθρώπους το μέγιστο λόγω του κορονοϊού.
Παρά την σφοδρή βροχόπτωση, εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο δημαρχείο και σε ένα πάρκο όπου θα αποτεφρωθεί η σωρός του Παρκ, με κάποιους από τους συγκεντρωμένους να κλαίνε.
Ως ο μακροβιότερος δήμαρχος της Σεούλ, μιας πόλης σχεδόν δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, από το 2011, ο Παρκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ήταν υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων, πρώην ακτιβιστής και δικηγόρος.
Μια αίτηση που είχε κατατεθεί στην προεδρία της χώρας ζητώντας να ματαιωθεί η κηδεία λόγω των καταγγελιών για παρενόχληση, είχε συγκεντρώσει πάνω από 560.000 υπογραφές. Αλλά χθες ένα δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα των ακτιβιστών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Ξέσπασε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.