Κοσμος

Ο πρίγκιπας Άντριου σε βίντεο του Έπσταϊν;

Πιθανό να εμφανίζεται σε μυστικά ντοκουμέντα του δισεκατομμυριούχου αυτόχειρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δηλώσεις δικηγόρου που εκπροσωπεί θύμα της διαβόητης υπόθεσης εμπλέκουν εκ νέου τον δούκα του Γιορκ στην έρευνα για τις νοσηρές πράξεις του Τζέφρι Έπσταϊν
ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΠΣΤΑΪΝ | ΦΩΤΟ: EPA/NEIL HALL

Δηλώσεις δικηγόρου που εκπροσωπεί θύμα της διαβόητης υπόθεσης εμπλέκουν εκ νέου τον δούκα του Γιορκ στην έρευνα για τις νοσηρές πράξεις του Τζέφρι Έπσταϊν

Ο πρίγκιπας Άντριου πρέπει να υπάρχει σε βίντεο κατά τις επισκέψεις του σε ιδιοκτησίες του Τζέφρι Έπσταϊν ισχυρίστηκε ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπόουλς. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρίγκιπας Άντριου θα καταγράφηκε από τις κάμερες σε δωμάτια και ιδιωτικούς χώρους της οικίας Έπσταϊν» λέει ο νομικός εκπρόσωπος της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία υποστήριξε πως στα 17 της και κατ’ εντολή Έπσταιν εξαναγκάστηκε να προχωρήσει σε σεξουαλικές επαφές με τον πρίγκιπα Άντριου. Ο πρίγκιπας έχει αρνηθεί κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

Ο Ντέιβιντ Μπόουλς, που εκπροσωπεί περισσότερα από δώδεκα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν, δήλωσε στη «The Mail»: «Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν κάμερες σε όλο το mansion της Νέας Υόρκης καθώς και στις υπόλοιπες κατοικίες του Έπσταϊν. Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν πολλές κάμερες και μεγάλες ποσότητες ταινιών. Ο πρίγκιπας Άντριου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ανθρώπων που καταγράφηκαν στις κασέτες».

Ο δισεκατομμυριούχος πέθανε στη φυλακή στις 10 Αυγούστου της περασμένης χρονιάς, καθώς περίμενε τη δίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Είχε συλληφθεί έναν μήνα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του ήταν αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου κρατείτο.

Πολλά από τα θύματα του Έπσταϊν ανέφεραν ότι είδαν κάμερες παρακολούθησης σε ιδιωτικούς χώρους των κατοικιών του, συμπεριλαμβανομένων των υπνοδωματίων.

Μια γυναίκα ανέφερε ότι κάποτε έπεσε σε μια «κρυφή πόρτα» στο σπίτι της Νέας Υόρκης, όπου είδε «αρκετούς άντρες μπροστά σε οθόνες που πρόβαλλαν τη δραστηριότητα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των υπνοδωματίων και των χώρων όπου γίνονταν τα μασάζ».

Ένα ακόμα από τα θύματά του, η Μαρία Φάρμερ, ανέφερε ότι είχε δει ένα δωμάτιο με τηλεοράσεις που μετέδιδαν ό,τι κατέγραφαν κάμερες που ήταν τοποθετημένες σε οπές γύρω από την κατοικία του Μανχάταν. «Καταγράφονταν με βίντεο τα πάντα. Ρώτησα τον Έπσταϊν: “Τι κάνεις με όλο αυτό;” Κι εκείνος απάντησε: “Τα φυλάσσω στο χρηματοκιβώτιό μου”»

Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2019 το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Έπσταϊν στο Μανχάταν λίγο μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, όπου και βρήκε διαμάντια, ψεύτικα διαβατήρια και χρήματα. Το FBI έχει αρνηθεί επανειλημμένα να σχολιάσει εάν βρέθηκαν καταγραφές παρακολούθησης.

Ο Ντέιβιντ Μπόουλς δηλώνει «αρκετά σίγουρος» για το ότι υπήρχαν κασέτες, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμα και ότι δεν έχουν καταστραφεί. Την ίδια στιγμή έχει επικοινωνήσει τρεις φορές γραπτώς με το νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Άντριου, ώστε να του παρέχουν οποιαδήποτε γραπτή ή ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ του πρίγκιπα και του Έπσταϊν. 

Ο πρίγκιπας έχει παραδεχτεί ότι έχει επισκεφθεί τον Έπσταϊν στις οικίες του στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Μέξικο και στο ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική Little Saint James. Είχαν γνωριστεί το 1999. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ