- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας, ο Ερντογάν μίλησε για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας, στην επαρχία Μπίτλις, όπου αναφέρθηκε εκ νέου στο διάταγμα με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία.
«Λάβαμε την συγκεκριμένη απόφαση κοιτάζοντας ποια είναι τα δικαιώματά μας, όχι τι λένε οι άλλοι, αλλά τι θέλει το έθνος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Όχι μόνο διαλύσαμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να περικυκλώσουν τα σύνορά μας, αλλά δημιουργήσαμε επίσης μια βαθιά ζώνη ασφαλείας σε στεριά και θάλασσα. Μπήκαμε σε μια περίοδο στην οποία διαχειριζόμαστε τους μαριονετίστες, όχι τις μαριονέτες. Δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις ούτε οι μοχθηρές ατζέντες ούτε καμία άλλη παγίδα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Θα ανοίξει την Αγία Σοφία για προσευχή στις 24 Ιουλίου
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματος, ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως «η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους υπό το νέο της καθεστώς, το οποίο είναι πολύ πιο ειλικρινές και πολύ πιο αυθεντικό».
Έπειτα, υποστήριξε πως θα καταργηθεί η πληρωμή εισόδου στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, καθώς «όπως όλα τα τζαμιά μας, έτσι και οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους, ντόπιους και ξένους, μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, δωρεάν».
Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η Αγία Σοφία θα ανοίξει για μουσουλμανική προσευχή επίσημα την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.
«Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία που ελήφθη από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας. Φυσικά, σεβόμαστε όλες τις απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα διεθνώς. Ωστόσο, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επαφίεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας» τόνισε επίσης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
«Η ρεσεψιονίστ μού έλεγε να μην ανησυχώ και εκείνη τη στιγμή έπεσε το drone»
Ποιος ήταν ο Γενουάτης μισθοφόρος που έγινε ο φόβος των Οθωμανών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.