Κοσμος

Μπέργκαμο: Για πρώτη φορά κανένας ασθενής με κορωνοϊό σε Εντατική

Συγκίνηση και χαμόγελα σε γιατρούς και νοσηλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία
Κορωνοϊός στην Ιταλία/© Associazione Nazionale Carabinieri Chiaravalle Centrale/Facebook

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Για πρώτη φορά μετά από 137 ημέρες δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊού στην Εντατική του νοσοκομείου στην πόλη Μπέργκαμο.

Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό στην Εντατική του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο της Ιταλίας -εξέλιξη που προκάλεσε ανακούφιση και έφερε χαμόγελα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορωνοϊό.

Σε αυτήν την ιταλική πόλη χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν αρρώστους που είχαν προσβληθεί από Covid-19. Την περίοδο που ο κορωνοϊός βρισκόταν σε έξαρη, τον γύρο του κόσμου είχαν κάνει οι εικόνες με το στρατιωτικό κομβόι που μετέφερε τα πτώματα ασθενών με κορωνοϊό, καθώς το νεκροτομείο του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο είχε γεμίσει.

Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 137 ημέρες, που στην Εντατική του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό. Τον περασμένο Μάρτιο, στην εντατική αυτή, έδιναν μάχη για τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ του Skynews (Προσοχή, σκληρές εικόνες)...

Σε δωμάτια του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί στον κορωνοϊό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι 400 γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορωνοϊό στην Εντατική του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ