Trending Now

Επιπλοκή κορωνοϊού: Είχε στύση για 4 ώρες ενώ ήταν στην εντατική

Φαινόμενο πριαπισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατροί
Γιατροί

Ένας 62χρονος άνδρας στη Γαλλία βρισκόταν στην εντατική μονάδα λόγω κορωνοϊού όταν υπέστη πριαπισμό και απέκτησε στύση για τέσσερις ώρες.

Αντιμέτωποι με μία διαφορετική επιπλοκή του κορωνοϊού, σε σχέση με αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα, ήρθαν Γάλλοι γιατροί, οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε σοβαρά με Covid-19. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The American Journal of Emergency Medicine, ο ασθενής εμφάνισε στύση για τέσσερις ώρες ενώ βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για μία περίπτωση πριαπισμού, στην οποία ο 62χρονος, ενώ ήταν με αναπνευστήρα στην εντατική, είχε τετράωρη στύση που μάλιστα είναι αρκετά επώδυνη.

Οι γιατροί του έβαλαν πάγο στο σημείο όμως μετά από τέσσερις ώρες δεν είδαν κανένα αποτέλεσμα και αποφάσισαν να του αφαιρέσουν το αίμα με βελόνα. Όταν το έκαναν αυτό όμως ανακάλυψαν θρόμβους που υποδηλώνουν πριαπισμό χαμηλής ροής. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από ανάλυση που έγινε στο αίμα.

Στο διάστημα των 14 ημερών που μεσολάβησαν μέχρι να πάρει εξιτήριο, έχοντας ξεπεράσει τον κορωνοϊό, δεν παρουσίασε άλλη επιπλοκή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι θρόμβοι είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όσους νοσούν με κορωνοϊό, αλλά αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση πριαπισμού που προκαλείται από θρόμβους.

«Η κλινική εικόνα του ασθενούς δείχνει ότι ο πριαπισμός σχετίζεται με τον SARS-CoV-2», έγραψαν οι γιατροί. Περισσότερες έρευνες όμως κρίνονται αναγκαίες. «Παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετά στοιχεία για να συνδέσουμε την COVID-19 με τον πριαπισμό , χρειάζονται και άλλες περιπτώσεις που θα κάνουν ισχυρότερο το επιχείρημά μας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ