- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ για τα βίαια επεισόδια σε Στουτγκάρδη: Απεχθείς βανδαλισμοί
Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία
Η αναστάτωση στην Στουτγκάρδη είναι μεγάλη απέναντι στους βανδαλισμούς αυτούς, των οποίων το τόσο μεγάλο εύρος χαρακτηρίσθηκε «πρωτόγνωρο» από τις αρχές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε έντονα σήμερα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Στουτγάρδη και χαρακτήρισε «απεχθείς» τον βανδαλισμό και τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στη διάρκειά τους.
«Εκείνοι που συμμετείχαν σε τέτοιες βιαιοπραγίες, που επιτέθηκαν βάναυσα στους αστυνομικούς, που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν καταστήματα, δεν έχουν κανέναν βάσιμο λόγο να προτείνουν» για να δικαιολογηθούν, τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Ξεσηκώθηκαν ενάντια στην πόλη τους, ενάντια στους πολίτες με τους οποίους συμβιώνουν και ενάντια στους νόμους που προστατεύουν όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αναστάτωση στην Γερμανία είναι μεγάλη απέναντι στους βανδαλισμούς αυτούς, των οποίων το τόσο μεγάλο εύρος χαρακτηρίσθηκε «πρωτόγνωρο» από τις αρχές.
Περίπου 20 άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων έχουν γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία έχει γύρω στους 19 ελαφρά τραυματίες στις τάξεις της, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν ύστερα από έλεγχο για ναρκωτικά και στη συνέχεια εκτραχύνθηκαν. Περίπου 500 νέοι κατευθύνθηκαν κατά ομάδες προς το κέντρο της πόλης, σπέρνοντας το χάος για αρκετές ώρες.
Σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε πως οι αυτουργοί των πράξεων αυτών θα πρέπει «να διωχθούν και να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος».
«Θα πρέπει με αποφασιστικότητα να σταθούμε απέναντι σε όποιον επιτίθεται ενάντια σε αστυνομικούς, δείχνει περιφρόνηση για το πρόσωπό τους ή δίνει την εντύπωση πως πρέπει να τους ‘εξαφανίσουμε'», προσθέτει ο Σταϊνμάιερ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αποφάσισε να μεταβεί επί τόπου σήμερα και αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.