- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραιτήθηκε μαύρη αξιωματούχος λόγω Τραμπ
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρακτικές του Αμερικανού Προέδρου
Μία ανώτερη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε μετά τις πρακτικές που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Την παραίτησή της υπέβαλλε μία μαύρη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
«Τα σχόλια και οι πράξεις του προέδρου όσον αφορά τη φυλετική αδικία και τους μαύρους αμερικανούς είναι διαμετρικά αντίθετα από τις βασικές αξίες και πεποιθήσεις μου», ξεκαθάρισε η Μέρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ, 30 ετών, βοηθός υφυπουργός αρμόδια για κοινοβουλευτικά θέματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην επιστολή της παραίτησής της προς τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας The Washington Post.
Η Τέιλορ ήταν το νεότερο πρόσωπο και η πρώτη μαύρη γυναίκα που κατέλαβε το αξίωμα αυτό.
Η παραίτησή της μοιάζει να είναι η πρώτη ανώτερου ή ανώτερης αξιωματούχου της κυβέρνησης που συνδέεται άμεσα με το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων και των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, Αφροαμερικανού που υπέστη ασφυξία από την πίεση του γονάτου ενός λευκού αστυνομικού στα τέλη του Μαΐου στη Μινεάπολη.
Μετά το επεισόδιο αυτό, ο Τραμπ επικρίθηκε έντονα διότι έδωσε εντολή να διαλυθούν με βάρβαρο τρόπο ειρηνικοί αντιρατσιστές συγκεντρωμένοι μπροστά στον Λευκό Οίκο, με εκτενή χρήση δακρυγόνων και έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και διότι απείλησε να στείλει τον στρατό να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.
Η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου εξάλλου προγραμμάτισε μια μεγάλη συγκέντρωση την ημέρα που εορτάζεται η κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την «Juneteenth» (19η Ιουνίου), στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, θέατρο μιας από τις χειρότερες ρατσιστικές σφαγές στην ιστορία των ΗΠΑ το 1921. Η συγκεκριμένη επιλογή εκλήφθηκε ως πρόκληση, γεγονός που ανάγκασε τον Τραμπ να ανακοινώσει πως αποφάσισε η προεκλογική του εκδήλωση να γίνει τελικά μία ημέρα αργότερα, την 20ή.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Ισραηλινός πολίτης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Στην παραλία Μπόνταϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή
Όσα περιέγραψε γείτονας του ηθοποιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη
Το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει τον μακελάρη
Γιατί η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αποτελεί μια τομή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.