- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μέχρι ο κορωνοϊός να «νικηθεί οριστικά», η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.
Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου στην Ισπανία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας και εωσότου ο κορωνοϊός «νικηθεί οριστικά», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.
Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα μπορούσε να επιβληθεί στους πολίτες που δεν φοράνε τη μάσκα σε δημόσιους ή κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, όταν δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Θα παραμείνει επίσης υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροσκάφη, τα τρένα ή τα ιδιωτικά οχήματα όπου οι επιβάτες δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.
Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, επέβαλε τη χρήση μάσκας στους πολίτες άνω των 6 ετών την 21η Μαΐου στους δημόσιους και στους κλειστούς χώρους, εφόσον δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.
Το μέτρο ήταν υποχρεωτικό από την 4η Μαΐου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της χρήσης μάσκας αποτελεί μέρος ενός συνόλου μέτρων που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορωνοϊού, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της καραντίνας και η κατάσταση συναγερμού αρθεί την 21η Ιουνίου.
«Αυτά τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέχρι να νικήσουμε οριστικά τον ιό, δηλαδή όταν έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.
Ο Ίγια διαβεβαίωσε ότι μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 21η Ιουνίου, η ελευθερία των μετακινήσεων θα αποκατασταθεί στη χώρα, ακόμα και για τους κατοίκους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των πλέον πληγεισών πόλεων από την πανδημία. Στις 21 Ιουνίου, «εφόσον η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρθεί, όπως προβλέπεται, οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς περιορισμούς στη χώρα μας», τόνισε, ενώ αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν εκτός της περιφέρειάς τους.
Εκτός της χρήσης μάσκας, το διάταγμα που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει μέτρα πρόληψης στο επαγγελματικό περιβάλλον, όπως «η οργάνωση των θέσεων εργασίας ή η κυκλική εργασία προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός». Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλίζεται η «ιχνηλασιμότητα» των νέων κρουσμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες ή οι χερσαίες συγκοινωνίες θα πρέπει από την πλευρά τους να τηρούν τα δεδομένα των επιβατών τους για «τουλάχιστον 4 εβδομάδες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία συμφωνία που αναμενόταν από τον Σεπτέμβριο
Η συμφωνία που φέρνει τον Charlie Brown στη Sony
Πώς οι νέοι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τη συλλογική πολιτική ταυτότητα
Όσα έχουν βρει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα
Τι συμβαίνει στη χώρα των αυστηρών προτύπων ομορφιάς
Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του
Το περιστατικό που οδήγησε στην ερήμην καταδίκη του
«Ήταν ενδεδειγμένη λύση», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινό στοιχείο σε περισσότερες από μία πλακέτες είναι και οι αναφορές στη Χίλαρι Κλίντον
Ζημιές στο μπαλκόνι, χωρίς τραυματισμούς
Η απόφαση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία κάνναβης στις ΗΠΑ
Η πόλη Στέιτσβιλ βρίσκεται περίπου 45 μίλια (72 χιλιόμετρα) βόρεια της Σάρλοτ
Ο Τραμπ έβαλε το όνομά του και στον πιο εμβληματικό πολιτιστικό θεσμό της Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου
Οι δάσκαλοι θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα όπως η συναίνεση και οι κίνδυνοι της κοινοποίησης προσωπικών εικόνων
Φράσεις από το βιβλίο —που αφηγείται τη σεξουαλική εμμονή ενός ενήλικα άνδρα με ένα ανήλικο κορίτσι
Με μια νέα, τολμηρή πρόβλεψη επανέρχεται ο 48χρονος biohacker
Οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε περίπου 7.300
Η αδυναμία των αρχών να διαλευκάνουν τη δολοφονία του θεωρείται μέχρι σήμερα τραύμα για τη σουηδική κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.